ActualitateFlash

2012 – cel mai aglomerat an al magistraţilor din judeţ

OLYMPUS DIGITAL CAMERACristina Ghenea

Aproape 69.000 de cauze au avut de soluţionat, anul trecut, magistraţii judecătoriilor şi ai Tribunalului din judeţ. Dintre ultimii şapte ani, 2012 a fost cel mai aglomerat pentru instanţele hunedorene.

Peste 22.000 de cauze doar la Tribunal
În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Hunedoara – desfăşurată ieri, în reşedinţa judeţului – preşedintele Tribunalului, judecătorul Livia Daniela Sturza, a făcut public raportul de activitate al instituţiei, pe anul 2012. Potrivit acestui bilanţ, în cursul anului trecut, instanţele din judeţul nostru au avut de soluţionat un număr de 68.632 cauze, din care 45.937 au fost înregistrate pe rolul celor şase judecătorii din Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani, iar 22.695 dintre cauze au fost înregistrate la Tribunal, majoritatea pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde încărcătura medie a fost de 1.116 cauze pentru fiecare judecător. „Raportat la volumul activităţii desfăşurate în ultimii şapte ani, în 2012, s-a constatat cea mai mare creştere a numărului de cauze înregistrate pe rolul Tribunalului. În 2011, de exemplu, am avut 18.524 de dosare. Un număr de cauze apropiat de acesta a mai fost, la Tribunal, în anul 2006, când s-au înregistrat 18.339 de cauze”, a precizat judecătoarea Livia Daniela Sturza. Aceasta a mai arătat că tot anul trecut, s-a observat o creştere semnificativă a numărului de dosare ce privesc taxa de poluare sau de primă înmatriculare.

Multe dosare, puţini judecători
Numărul mic al magistraţilor din instanţele hunedorene a făcut ca fiecărui să-i revină, sute sau chiar mii de cauze de soluţionat. Cei mai aglomeraţi au fost magistraţii Judecătoriei Brad, unde încărcătura a fost de 1.660 de cauze pe judecător şi de cei de la Judecătoria Deva, cu 1.477 cauze. Dar şi la tribunal, lucrurile nu au stat mai bine, şi aici, înregistrându-se o medie de 1.137 de cauze pe judecător. Cele mai puţine, însă, s-au înregistrat de această dată la Judecătoria Hunedoara, cu o încărcătură de 814 dosare pentru fiecare dintre magistraţi. Reprezentanţii Tribunalului au mai precizat şi că instanţele din judeţ se confruntă, în continuare, cu un deficit de judecători, având, în total, 12 posturi vacante. Cinci dintre acestea sunt la Tribunal, iar două la Judecătoria Petroşani, restul fiind împărţite la celelalte judecătorii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura