Politica si administratie

18 ANI DE SIGURANȚĂ, ÎN NATO

Pe 29 martie 2004, Partidul Social Democrat reușea să aducă aderarea României la Alianța Tratatului Nord-Atlantic (NATO). După eforturi coor­do­­nate peste o perioadă de mai mulți ani, statul român a dat atunci un sem­nal puternic, care va determina rolul său în lume pentru totdeauna.
În timp ce la granițele României are în continuare loc o agresiune militară fără precedent în Europa ultimelor de­cenii, viziunea social-democrată de atunci asigură astăzi siguranța ro­mâ­nilor, respectiv viitorul copiilor și tinerilor noștri. NATO este un garant al securității pentru toți cetățenii săi, care sunt egali și se bucură de siguranța colectivă, iar acest lucru este stipulat foarte clar în Articolul 5 al Tratatului: un atac asupra oricărui aliat va fi consi­derat un atat împotriva tuturor.
Rolul României în structurile de apă­rare nord-atlatice a crescut din 2004 până în prezent, statul nostru fiind re­cunoscut astăzi ca un partener de în­cre­dere și un aliat care înțelege provo­cările zilelor noastre. Totodată, actuala coaliție de guvernare asigură echilibrul instituțional și poziția de lider regional al României. Avem un stat stabil, cu po­li­tici interne și externe predictibile și coe­rente. Putem răspunde prompt și apli­cat tuturor încercărilor, alături de aliații noștri.
În anii următori, pe măsură ce de­pă­șim pandemia și obstacolele geopo­li­tice și economice regionale, am convin­ge­rea că PSD și partenerii de la guver­nare vor ridica nivelul de trai, în con­cor­danță cu așteptările cetățenilor. Românii me­rită mai mult, mai repede, mai bine.
La mulți ani cu pace și prosperitate, România!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura