Eveniment

15 ani de închisoare pentru boschetarul criminal

Cristina Ghenea

Autorul crimei din clădirea dezafectată a fostului restaurant Astoria, din Deva, şi-a primit ieri sentinţa. La începutul acestui an, Alexandru Curea a ucis în bătaie un boschetar, pentru a-i fura banii. Suma pentru care bărbatul a plătit cu viaţa este de 5 lei.

Mai avea o condamnare, pentru furt calificat
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, Alexandru Curea – în vârstă de numai 23 de ani – are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare. „Învinuitul a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi la şapte ani de închisoare pentru tâlhărie. În urma contopirii celor două pedepse, instanţa i-a aplicat acestuia pedeapsa cea mai grea, respectiv de 12 ani de închisoare, la care se adaugă cinci ani de interzicere a unor drepturi. De asemenea, magistraţii au revocat beneficiul suspendării sub supraveghere a pedepsei de trei ani de închisoare, aplicată învinuitului în cursul anului trecut, de Judecătoria Deva“, a precizat Ildiko Glăman. Condamnarea de trei ani cu suspendare, primită de Alexandru Curea anul trecut, i-a fost dată pentru furt calificat.

L-a bătut bine, după care a chemat Ambulanţa
În ultima zi a lunii februarie a.c., Alexandru Curea – şi el un om al străzii, din Deva – a atacat un bărbat în vârstă de 58 de ani, care-şi ducea veacul printre ruinele fostului restaurant Astoria. Bătaia pe care victima a încasat-o a fost cruntă, căci picioarele primite în burtă l-au pus imediat la pământ, aproape fără suflare. Culmea, după ce l-a snopit pe om în bătaie, agresorul a chemat Ambulanţa. Bărbatul, însă, nu a mai putut fi salvat, căci leziunile suferite i-au provocat insuficienţă cardio-respiratorie. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti la vremea respectivă, s-a descoperit că scopul agresorului era de a fura banii victimei. Asupra lui Curea s-a şi găsit o bancnotă de 5 lei, pe care acesta a recunoscut că a furat-o din haina boschetarului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura