Politica si administratie

De câți bani mai e nevoie pentru finalizarea reabilitării Spitalului Județean Deva

În 2021, Spitalul Județean de Urgență Deva a primit cea mai mare alocare bugetară din ultimii șase ani pentru continuarea lucrărilor de modernizare. Este vorba de 20 de milioane de lei, sumă care a fost alocată de la bugetul de stat. Proiectul a putut, astfel, să înain­teze foarte mult.
Acum, banii sunt gata, spitalul mai are nevoie pentru acest an de 12 milioane de lei, cu suma aceasta putând să fie finali­zate lucrările de reabilitare a unității me­dicale. Proiectul de reparaţii capitale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a demarat în anul 2009 şi el nu a putut fi terminat din cauză că banii au venit tot cu țârâita. În aceste condiţii, constructorul a fost nevoit să se adapteze situaţiilor ivite pe parcursul lucrărilor. Una peste alta, să spunem că în prezent este executat peste 80 la sută din proiectul de reparaţii ca­pitale a unităţii medicale devene, cea mai mare din judeţ.
Din calculele efectuate de constructor, mai este nevoie de câteva milioane de lei pentru ca anul viitor să fie finalizată în­treaga investiţie şi judeţul nostru să aibă, după mulţi ani, un spital ca în Occident. Pentru că, spun specialiştii, când va fi gata, unitatea sanitară va fi una din cele mai mo­derne, având dotări de ultimă gene­raţie.
Proiectul de Reparaţii Capitale a Spi­ta­lului de Urgenţă Deva demarat în anul 2009, pe sistem de finanţare multianual. Iniţial, suma totală a fost stabilită la 1.000 de miliarde de lei vechi. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura