Actualitate

10 activități cu care îți poți umple timpul liber în sezonul rece

Toamna ca mâine trece și vine anotimpul rece. Omul înțelept își face încă de acum o listă cu activități care să alunge plictiseala în zilele în care nu poate ieși afară, din cauza frigului accentuat. Suntem gata să te ajutăm în alcătuirea acestei liste cu 10 idei de activități care îmbină plăcutul cu utilul:

Tâmplărie

Pentru o astfel de activitate ai nevoie doar de scânduri, fierăstrău, șmirghel, cuie, un ciocan și poate un burghiu. Șlefuirea manuală consumă mult timp, dar vei experimenta un sentiment extraordinar de realizare și îți vei putea exprima spiritul artistic. Produsele artizanale din lemn fac pot reprezenta cadouri grozave.

Grădinărit

Nu există niciun motiv pentru care mâncarea ta nu ar trebui să fie aromatizată cu ierburi proaspete, culese chiar în acel moment din ghiveciul de pe pervaz. În interior poți cultiva și ardei iuți sau roșii cherry, nu numai ierburi aromatice. Dacă ai grădină, poți pune semințe în ghivece încă din februarie, pentru a obține răsaduri pe care să le transferi apoi în pământ, afară.

Jocuri de societate

Un alt hobby grozav de iarnă este practicarea jocuri de societate, împreună cu prietenii sau cu familia. Jocurile de cărți ar fi incluse aici, pe lângă remi, Monopoly, Catan, „Ți-e scris în frunte” și numeroase alte jocuri pe care le găsești în magazine specializate sau în hipermarketuri. Această activitate este foarte distractivă și întărește legăturile dintre oameni.

Citit

Uneori nu este nimic mai interesant decât să te pierzi în paginile unei cărți bune. Chiar dacă este una pe care ai citit-o deja, cu siguranță că vei interpreta noi sensuri ale acțiunii personajelor, din moment ce cunoști deja deznodământul. Dacă îți place să înveți în timp ce citești, cumpără câteva cărți de dezvoltare personală, pe care să le ai pregătite pentru anotimpul rece.

Sport

Menținerea formei fizice este importantă, indiferent dacă ești contabil sau curier. Iarna este mai mare pericol să iei kilograme în plus, întrucât stai mai mult în casă, uitându-te la televizor și eventual ronțăind niște chipsuri. Nu ai nevoie de o sală de sport ca să îți menții sănătatea. Exercițiile simple cu greutatea corporală, cum ar fi flotări,  genuflexiuni și sărituri îți mențin trupul atletic.

Darts

Adună-ți prietenii pentru o competiție de darts, care poate fi organizată la fel de bine și în familie, cu soția, copiii și chiar socrii (dacă mai au vederea bună). Acest joc este o modalitate excelentă de a îmbunătăți coordonarea ochi-mână și poate consuma câteva ore în care, altfel, v-ați plictisi.

Gătit

Gătitul este un mare hobby de iarnă pentru omul care are încredere de sine. Nu este nimic mai reconfortant decât să stai cu familia pentru a savura o masă minunată pe care ai gătit-o pentru ea. Dacă ești căsătorit sau ai o persoană la care ții în mod special, gătitul este o modalitate excelentă a impresiona și de a petrece timp de calitate împreună.

Jocuri online

În vremurile noastre, nu mai este așa mare problemă să fii „consemnat la domiciliu” din cauza gerului sau din cauza unei pandemii. Avem mare noroc cu internetul. Am spus „noroc”? Unii și-l încearcă la Winner Casino, în timp ce alții optează pentru jocuri video online în rețea, cu prietenii sau în compania unor gameri din diverse colțuri ale lumii. Opțiunile sunt nelimitate!

Muzică

Nu contează dacă ești bun la cântat, din moment ce îți place! Muzica reunește oamenii și este un hobby grozav de iarnă atât pentru bărbați cât și pentru femei. Folosește zilele în care nu poți ieși așa des afară pentru a învăța cum să cânți la un instrument. Lingurile și cratița pot forma un instrument muzical pe cinste, care va distra de minune audiența și îi va înnebuni pe vecini…

Băuturi artizanale

Multe beri fermentează mai bine la temperaturi mai scăzute. Acesta ar trebui să fie un indiciu pentru o activitate ieșită oarecum din comun: caută o rețetă, pune la punct circuitul și vei putea produce propria bere. Sunt și rețete de cidru care pot fi puse în aplicare de oricine, în propria casă. Noroc!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura