Sport

„Umilire” la start, „înviere” dupã 0-3

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei Mureşul Deva au fost în ton cu Sărbătoarea Paştelui şi şi-au asumat rolul modest de simple jaloane în prima repriză a meciului din deplasare cu Gaz Metan Craiova, fiind conduşi cu 3-0 la pauză. Devenii s-au trezit în partea secundă, când au redus din diferenţă şi au avut o bară prin Octavian Drăgan, pierzând cu 3-1.

Speranţe iluzorii
Devenii au rămas cu mâna goală şi după deplasarea de la Drobeta Turnu Severin, unde îşi dispută oltenii lui Jerry Gane meciurile de acasă, în ciuda intenţiilor declarate de a câştiga un punct de moral. Fără juniorii Petresc (convocat la lotul naţional under 17) şi Al. Dan (suspendat) şi „dezertorii” Breaz şi Stan, Mureşul a rămas aceeaşi echipă „stearpă” pe teren străin şi a ajuns la 12 etape, fără nici un punct adus de afară. Oltenii au dominat autoritar prima repriză, când au şi marcat de trei ori, prin Trifu (‘10) şi Boroiban (‘25, ‘40). Scorul la pauză putea fi şi mai umilitor, dar Gaz Metan CFR Craiova a mai trimis de două ori balonul în bară, prin Boroiban (‘29) şi Mitroi (‘32).

Picaj pe locul 13
Inexistenţi în prima repriză, devenii au „înviat” în partea secundă, când trupa lui Jerry Gane a redus ritmul, pentru că zarurile erau practic aruncate. Mureşul a redus din diferenţă, în minutul 50, prin atacantul Octavian Drăgan, scor 3-1. Acelaşi jucător a nimerit bara laterală, în minutul 87. „Am controlat meciul, dar în repriza secundă a intervenit o relaxare şi nu am mai fost decişi”, a spus la final Jerry Gane. În urma înfrângerii, Mureşul a fost devansată în clasament de ACU Arad şi a picat pe locul 13, penultimul din clasament, la egalitate cu ultima clasată Unirea Alba Iulia. În aceste condiţii, orice pas greşit în meciurile de acasă cu Arieşul Turda şi ACU Arad este sinonim cu retrogradarea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura