Sport

„Supravieţuitorii” mai vor o amânare

Ciprian Marinuţ

Adevărată „specialistă” în evitarea retrogradării, Mureşul Deva, unica echipă hunedoreană din Liga secundă, începe, mâine, noul sezon, tot cu obiectivul de a se salva de la un „exil” în eşalonul trei.

Vacanţă agitată
Mureşul Deva şi-a trecut în palmares, la finalul sezonului trecut, a şasea „supravieţuire” consecutivă în eşalonul secund, devenii fiind primii peste linia retrogradării. „Performanţa” a secătuit însă conturile clubului devean, iar echipa a fost la un pas să se retragă din campionat, din cauza problemelor financiare. Drept dovadă, Mureşul şi-a reluat pregătirile cu mare întârziere, după săptămâni întregi în care se zvonea că echipa va abandona, din cauza sărăciei. Salvarea a venit ca de fiecare dată de la bugetul local. Aleşii Devei au alocat sportului 40.000 de lei, la rectificarea bugetară din luna iulie, iar o mare parte din această sumă a fost direcţionată spre echipa de fotbal.
Situaţia grea a Mureşului, unica reprezentantă a fotbalului hunedorean în acest eşalon, contrastează flagrant cu gloriosul trecut, când grupările din judeţul Hunedoara erau o forţă la acest nivel. Din 1934, de când se dispută campionatul eşalonului doi, fotbalul hunedorean a reuşit 12 promovări pe prima scenă, cu echipe din oraşele Petroşani, Hunedoara, Lupeni şi Brad, fiind pe locul doi în acest top, după municipiul Bucureşti.

Echipă încropită la repezeală
În contul banilor de la bugetul public, oficialii Mureşului au reuşit să reînceapă activitatea. Misiunea ingrată de a încropi o echipă cu jucători cât mai ieftini şi în timp scurt i-a revenit antrenorului principal Constantin Olariu. La o lună după ce majoritatea cluburilor îşi reluaseră activitatea, tehnicianul devean a dat sfoară-n ţară că e în căutare de fotbalişti şi a închegat un lot de 20 de jucători. Totuşi, pregătirea s-a făcut pe repede înainte, iar cele trei amicale (0-3 cu FC Hunedoara, 0-0 cu ACS Recaş şi 1-0 cu Retezatul Haţeg) sunt insuficiente pentru a construi o echipă competitivă. Chiar şi aşa, Olariu speră ca trupa deveană să se pună la punct din mers şi să reuşească o nouă evitare a retrogradării. „Este clar că, pe lângă o pregătire mai intensă, am mai avea nevoie de jucători pe unele posturi. Principala noastră problemă este omogenizarea. Avem o echipă aproape nouă şi e nevoie de timp să construim. Oricum, obiectivul nostru principal, pe lângă salvarea de la retrogradare, este acela de a creşte şi promova tineri jucători”, a declarat tehnicianul. Mureşul va debuta în noua ediţie de campionat, mâine, de la ora 11.00, în deplasare, cu nou-promovata Luceafărul Felix Oradea, iar primul joc acasă este programat peste două săptămâni, cu Chindia Târgovişte.

 

Lotul Mureşului Deva:
Portari: Valentin Lipitor, Alexandru Coman; fundaşi: Bogdan Miheţ (25 de ani, ex-UTA Arad), Victor Pistol, Daniel Ambruş (Liga a III-a Elveţia), Adrian Ahriţculesei (27 de ani, ex-Flacăra Făget), Alexandru Petresc, Daniel Bogman; mijlocaşi: Valentin Furdean, Ion Dragu (25 de ani, ex-CSM Şcolar Reşiţa), Alexandru Dan, M. Petrescu (Girom Albota); atacanţi: Elvis Dîrvaru, Iosif Melcea, Cristian Diaconescu (25 de ani, ex CS Cisnădie). Antrenori: Constanin Olariu (principal), Elek Szemely (secund), Petre Clep (antrenor cu portarii).
Plecaţi: Adrian Dosan (CFR Simeria), Lucian Perde (CS Otopeni), Adrian Borza (Petrolul Ploieşti), Cristian Suru (FC Caransebeş), Dumitru Pîrvu, Horaţiu Sătmar, Ionel Cîmpeanu, Octavian Drăgan, (destinaţii necunoscute).

One thought on “„Supravieţuitorii” mai vor o amânare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura