ActualitateFlash

„La Spitalul din Deva, 80 la sută din bani mergeau pe salarii”

Nicolle Ebner

Preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, a ajuns la concluzia că recomandarea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, de a comasa sanatoriile din Geoagiu şi Brad, este una foarte bună pentru eficientizarea activităţii, o iniţiativă similară urmând a fi analizată, în viitor, şi în cazul spitalelor din Deva şi Hunedoara.

Termen de predare a planurilor de măsuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a avut ieri prima întâlnire cu managerii şi membrii consiliilor de administraţie ale celor trei spitale trecute în subordinea instituţiei pe care o conduce. În lipsa managerului Sanatoriului Brad, aflat în concediu, directorul medical, prezent la discuţii, i-a răspuns preşedintelui CJH că „unificarea celor două sanatorii nu este benefică”. „Sarcina dumneavoastră este să vă ocupaţi de bolnavi. De restul, are cine să se ocupe”, i-a răspuns sec, Mircea Ioan Moloţ.

Pe de altă parte, până la 1 august, toţi managerii trebuie să prezinte un plan de măsuri pe termen scurt şi mediu, pentru eficientizarea activităţii din Spitalul Judeţean Deva şi cele două sanatorii. „Toate cele trei unităţi spitaliceşti au secţii TBC, prin urmare, nu mi se pare justificată menţinerea celei din Deva, atâta timp, cât avem două sanatorii. Este alarmant modul în care, la spitalul din Deva, 80 la sută din fonduri s-au dus numai pe salarii şi indemnizaţii pentru funcţii de conducere. Peste tot, numai şefi de birouri. Vreau să creăm cadrelor medicale condiţii demne de secolul XXI, dar nu voi accepta niciodată să am, în spital, 30 de purtători de hârtii”, le-a spus preşedintele CJH, celor prezenţi la discuţii, menţionând că, pe lista priorităţilor acestora trebuie să fie inclusă şi schimbarea atitudinii personalului medical faţă de pacienţi.

Cui nu-i place, să renunţe

Cât despre recompensarea efortului ce va fi depus de noile echipe de conducere ale celor trei spitale, Mircea Ioan Moloţ le-a prezentat situaţia fără menajamente. „Până acum, consiliile de administraţie erau surse de venit pentru unele persoane puse acolo pe criterii politice. În cazul nostru, acest lucru nu se va întâmpla. Indemnizaţia pe care o va primi fiecare membru al CA este de 40 lei pe lună, iar cea a managerului nu va depăşi indemnizaţia unui vicepreşedinte al CJH. Nu este o sursă de venit care să le îndulcească traiul de zi cu zi. Vor munci benevol, dar vor avea şi mari responsabilităţi. Dacă săptămâna viitoare ne vom întâlni în aceeaşi formulă, înseamnă că-şi asumă responsabilitatea. Dacă nu, pot anunţa că renunţă”, a mai declarat preşedintele CJH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura