FlashPolitica si administratie

„Zburati de la guvernare!”

Livia Botici

Vineri, în jur de 150 de sindicalişti au protestat, din nou, în faţa sediului judeţean al Partidului Democrat Liberal (PDL), din Deva, în cadrul mitingurilor organizate la nivel naţional. Protestatarii au aruncat în eter zeci de baloane portocalii, cu chipul miniştrilor din Guvern, strigând în cor: „Zburaţi de la guvernare!”.

„Nu vrem să fim cerşetori”
Legea pensiilor, Legea salarizării unitare, Legea educaţiei, diminuarea salarială cu 25 de procente şi, implicit, traiul tot mai greu pe care îl au românii, au fost principalele nemulţumiri ale hunedorenilor, care au protestat, vineri, timp de două ore, în faţa sediului PDL Hunedoara. La miting au participat angajaţii din Penitenciarul Bârcea Mare, siderurgiştii, profesorii, angajaţii TESA ai Spitalului Judeţean din Deva, energeticienii şi câţiva poliţişti. „Avem salarii atât de mici, încât există semnale că o parte dintre angajaţii penitenciarului vor pleca din sistem. De doi ani de zile nu ni se mai plătesc sporurile. Cu toate că lucrăm sâmbăta, duminica şi de sărbătorile naţionale, sporul de sută la sută nu ni se acordă. Nu vrem să fim cerşetori, dar ne cerem drepturile”, a declarat Dan Tămaş, vicepreşedintele Sindicatului „Vulturul” Bârcea Mare. Un alt sindicalist prezent la miting spune că actualii guvernanţi ar trebui să plece de la putere. „Protestăm împotriva parlamentarilor PDL de Hunedoara, care habar nu au avut de ceea ce au votat (n.r. – legea scăderii TVA pentru alimentele de bază şi cea a neimpozitării pensiilor sub 2.000 lei). Senatorii şi deputaţii dorm în Parlament, au tot confortul, dar sistemul de sănătate l-au îmbolnăvit de tot. Cel mai bine ar fi să plece de bunăvoie de la putere şi să lase ţara românilor adevăraţi”, a declarat Ioan Luduşan, preşedintele sindicatului TESA, din Spitalul Judeţean Deva.

Baloane cu chipurile miniştrilor
În timpul mitingului, sindicaliştii de la CNSRL Frăţia au aruncat în aer zeci de baloane, de care erau prinse fotografii ale tuturor miniştrilor din Guvernul Boc. „Acesta este modul nostru de a le transmite acestor politicieni să zboare de la guvernare şi să ne lase în pace. Singuri ne-am descurca mai bine, decât cu ei în frunte”, a declarat Lacrima Minişca, preşedintele CNSRL Frăţia, filiala Hunedoara. Numai că, odată aruncat, unul dintre baloane, pe care era prins chipul premierului Emil Boc, se încăpăţâna să nu zboare, agăţându-se de cablurile de telefonie. „Nu vrea să ne lase în pace, se ţine scai de locul călduţ pe care îl are. Pe ăsta (n.r. – Emil Boc), numai Vântu’ îl poate face să plece”, a descifrat unul dintre sindicalişti, încăpăţânarea cu care balonul se prinsese de fire.

„Noi nu am votat din greşeală”
După ce şi-au strigat oful în faţa sediului PDL, liderii sindicatelor au fost invitaţi la discuţii, de către deputaţii PDL de Hunedoara, Iosif Blaga şi Viorel Arion. Ambii politicieni le-au spus sindicaliştilor că le înţeleg problemele şi că încearcă să facă tot ce le stă în putere, pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. Deşi protestatarii i-au sfătuit să voteze moţiunea de cenzură şi, implicit să pună umărul la căderea guvernului, cei doi deputaţi au spus că nu vor face acest lucru. „Nu ne cereţi să votăm moţiunea de cenzură, pentru că nu o vom face. Şi, referitor la faptul că ne acuzaţi că am votat, din greşeală, neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei şi scăderea TVA pentru alimentele de bază, să ştiţi că vă înşelaţi. Or fi fost printre noi şi mai căscălăi, dar noi nu am fost aşa, ci am votat în cunoştinţă de cauză. Parlamentarii de Hunedoara au votat această lege, mai ales că se ştia despre ce era vorba, pentru că înainte cu o săptămână se dezbătuse în Parlament. Noi susţinem în continuare aceste legi”, a declarat deputatul Iosif Blaga.

One thought on “„Zburati de la guvernare!”

  • Cam nervos COSTIN al vostru cand a fost vorba de averea UGSR. De ce liderii de sindicate nu vor sa-si declare averea? Cat de mare este pierderea din venit in situatia actuala de reducere a veniturilor bugetarilor?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura