„Tsunami 2”, la judecată

Livia Botici

Şedinţă de judecată tensionată ieri, la Tribunalul Hunedoara. Inculpaţii din dosarul „Tsunami 2”, acuzaţi de consum şi trafic de droguri, au fost aduşi din nou în faţa judecătorilor. Rând pe rând, aceştia încep să-şi recunoască faptele şi să se pârască unul pe celălalt. Instanţa a decis acordarea unui nou termen de judecată.

„Am consumat droguri”

La şedinţa de judecată care a avut loc ieri la Tribunalul Hunedoara, aproape toţi inculpaţii din dosar au recunoscut faptul că au consumat marijuana şi haşiş. „Nu am vândut niciodată droguri, dar în anul 2008, am fumat haşiş. Un băiat avea să-mi dea 180 lei şi cum nu a avut bani lichizi, mi-a dat droguri în contul datoriei. Era însoţit de fratele lui Tiberiu Florea şi de alte două persoane”, mărturiseşte Ioan Stoica, unul dintre inculpaţi, aflat în stare de libertate. „Am început să consum canabis din 2007. La insistenţele lui Alexandru Hârcioagă, i-am dat o bucată de haşiş, pentru care am primit 100 lei”, declară Ion Gabriel Stanciu. Un alt inculpat în dosarul „Tsunami 2” mărturiseşte că a făcut trafic de droguri, dar spune că doar după multe insistenţe ale poliţiştilor infiltraţi sub acoperire. „Fiind la o terasă din Deva, doi băieţi au venit la mine şi mi-au spus că ştiu o metodă să fac bani mai uşor. Au insistat multe zile ca să mă duc în piaţă la Hunedoara şi să le fac rost de nişte droguri, spuneau că acel dealer nu vrea să le vândă lor «marfa». Până la urmă, m-au convins şi am făcut patru transporturi. Am câştigat 250 lei la afacere. Abia mai târziu, am aflat că sunt poliţişti, dar mi-au spus că dacă voi colabora, mai departe, nu mi se va întâmpla nimic”, mărturiseşte Ioan Silviu Voichiţa.

Un nou termen

Un grup de tineri a fost reţinut în luna octombrie 2009, în urma unor descinderi efectuate de ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, în Simeria, traficanţii acţionau în zona gării şi vindeau droguri cumpărate din Spania, iar în Deva, ei activau doar în zone retrase. La o percheziţie, au fost găsite 20 de doze porţionate, pregătite pentru vânzare. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal. Astăzi, magistraţii au decis un nou termen de judecată pentru 7 aprilie, pentru ca avocaţii şi procurorii să mai poată depune probe la dosar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.