Actualitate

„Sunt omul locului, nu impus de Bucureşti!”

Daniel Răducanu porneşte în cursa electorală, convins că Dumnezeu şi oamenii locului au puterea de a schimba soarta zonei Ţara Haţegului – Călan – Ţinutul Pădurenilor. Este candidatul cu domiciliul în Colegiul nr. 3, cu şanse reale, nu doar de a ajunge deputat, ci să şi genereze dezvoltarea zonei şi bunăstarea locuitorilor de aici. Este mai pregătit ca niciodată să apere interesele şi să asculte păsurile oamenilor, să-i reprezinte cu cinste.

-Domnule Răducanu, cu ce argumente veniţi în faţa oamenilor, pentru a vă susţine candidatura?

– Mă bazez pe oamenii care mă cunosc, pe experienţa acumulată în politică şi administraţie. Şi, nu în ultimul rând, cred în Bunul Dumnezeu, în dreptate şi omenie. Prin candidatura mea, vreau să apărăm Ţara Haţegului, zona Călanului şi Ţinutul Pădurenilor de venetici, de acei oameni politici care ne vizitează doar o dată la patru ani, apoi nu mai ştiu unde suntem pe hartă. Vreau să apăr această zonă de oamenii care ne trântesc uşile în faţă, care nu ne răspund la telefon şi pe care îi mai vedem doar atunci când se anunţă o campanie electorală.

Sunt om de-al locului, de-al dumneavoastră, nu impus de Bucureşti! Cred din tot sufletul că doar Dumnezeu şi oamenii locului au puterea de a schimba soarta Ţării Haţegului, zonei Călanului şi a Ţinutului Pădurenilor. Promit că Bucureştiul nu mă va schimba. Merg în Parlament să schimb modul de a trata această zonă.

– Credeţi că mai este loc de oameni de bun simţ în politică?

– Cred şi sper, chiar sunt obligat să cred! Binele, bunul simţ, omenia sunt valori sufleteşti pe care le dobândim de când ne-am născut. În familie, în biserică sau la şcoală, învăţăm să facem bine. Nici una dintre aceste instituţii nu ne învaţă să facem rău. Din păcate, răul vine pe alte căi, ne este, uneori, impus, precum candidaţii de la Bucureşti.

Năzuinţele şi speranţele noastre au fost lăsate la hotarul dintre ”nu mă mai interesează” şi ”nu-mi pasă”. De prea multe ori! Marea noastră familie a fost vitregită de bunăstarea care i se cuvenea. De prea multe ori! Pentru că aceia care sunt străini de morala creştină şi de pământul casei părinteşti nu şi-au întors niciodată faţa înspre noi. Dar a venit vremea oamenilor de bun simţ în politică!

– Ce fel de campanie veţi aborda şi cum veţi răspunde războaielor politice, care, cu siguranţă, nu vor lipsi din peisaj?

– Îmi îndrept atenţia înspre oameni. Înspre ceea ce putem face pentru oameni. Rău poate face oricine! Nu m-am pierdut şi nici nu mă voi pierde vreodată în murdării sau josnicii care, în politica românească, se întâlnesc la tot pasul. Viitorul deputat nu trebuie să-şi risipească energia în lupte politice care au secătuit deja viaţa mai multor semeni. Pentru mine este important să fiu un deputat în slujba cetăţeanului. Nu voi pierde timpul angrenându-mă în războaie politice. Am fost şi voi fi străin de acest domeniu, dar nu am fost şi nu voi fi străin de problemele marii familii formată din locuitorii Ţării Haţegului, zonei Călanului şi Ţinutului Pădurenilor.

– După ce veţi fi ales deputat, cum veţi sprijini dezvoltarea acestei zone?

– E clar pentru toată lumea: viitorul nostru, ca ţară membră în Uniunea Europeană, este dezvoltarea pe regiuni. Dacă vom continua să ne agăţăm excesiv de Bucureşti, ne vom dezvolta după cum vor alţii, nu după voinţa noastră. De acum, este vital să ne organizăm ca zonă şi să ne gândim la mai multe proiecte care să revitalizeze arealul Ţara Haţegului – Călan – Ţinutul Pădurenilor. Ne trebuie, în primul rând, un proiect de mare anvergură, care poate să aducă locuri de muncă, să încurajeze producătorul autohton şi, în timp, o bunăstare a noastră, a tuturor. Prin acest proiect, trebuie să promovăm inclusiv infrastructura necesară, reţeaua de drumuri.

Avem potenţial şi oameni de valoare. Avem aceste minunate ţinuturi, un adevărat dar de la Dumnezeu. Mai trebuie, însă, o mână pricepută, pentru a valorifica acest extraordinar potenţial uman şi aceste bogăţii naturale. Doar de noi depinde viitorul nostru.

– Ce mesaj aveţi pentru alegătorii dumneavoastră?

– Dragi haţegani, locuitori ai Călanului şi pădureni, am încredere în voi, că doriţi ca şi mine, binele acestor ţinuturi. Împreună, vom reuşi şi vom putea avea în Parlamentul României un om al locului. Cred că împreună vom putea schimba în bine viaţa noastră. Viitorul nostru stă în opţiunea dumneavoastră. Vă aştept pe 5 decembrie să ne decidem soarta! Împreună!

12 comentarii la „„Sunt omul locului, nu impus de Bucureşti!”

 • povesti cu cocosul rosu.
  in cate partide te-ai preumblat ?
  cum e sa daruiesti Cruciulite cand esti neoprotestant?
  spune ceva si deportocaliul transformat in verde ?
  mare javra esti !

 • La ce ai declarat se pare ca esti un tip de nota 10 si ca esti deputatul ideal pentru a te implica sa prospere zona noastra.Infrastructura ar trebui finalizata,apoi ar trebui promovat si turismul .Este mult de lucru.Sa nu ne dezamagesti,auzi ? Ai dreptate sunt tot felul de parveniti,prefacuti si profitori care odata la patru ani nu stiu cum sa ne cerseasca sa-i votam.SUCCES DANIEL RADUCANU !

 • Unii au talentul de a mintii frumos. Sa cred cele afirmate in interviu?

 • Putem sa ne interesam despre acest om mai mult,Daniele.Sa vedem daca a facut ceva ,daca sa implicat in zona unde a fost pimar si daca se vede ceva ca a lasat in urma.Auzi Daniele,ar trebui sa facem asta,ce zici?

 • Nu cred ca ar conta si ar depinde prea mult de noi pe cine am vota,dar ar trebui ca toti oamenii sa fie mai responsabili si mai documentati inainte de a pune stampila atunci cand voteaza.Ar trebui sa se implice mai mult,sa se informeze despre ei.Toti vorbesc frumos si fac promisiuni,asa-i regula si politica.

 • Este absolut necesar să cunoşti candidatul pe care eşti tentat să pui ştampila. Altceva e trist, cei mai mulţi uită cum cerşeau voturi în campanie odată ajunşi în parlament. Acestui domn, nu-i dau sincer prea multe şanse de a fi ales, dar e în spiritul competiţiei să fie cât mai mulţi candidaţi, doar e democraţie.

 • Da.E competitie si batalie intre ei acum.Indiferent care ar castiga,macar sa nu uite ce au promis si ca au o datorie morala pentru cei care i-au votat,a nu-i dezamagi.Ca va castiga Daniel Raducanu,Liliana Tolas…va fi alegerea oamenilor

 • Nu cred ca oamenii vor vota un partid sau altul,vor vota la urma urmei omul.E o parere personala Daniele

 • Alexandra, las/o jos ca macane…In Romania nu s/a votat niciodata omul..A contat PARTIDUL. Inteleg ca postezi aici pentru a/l sustine pe RAducanu..Dar no…La noi nu omu sfinteste locu ci partidul…mai avem inca multe de invatat despre ce inseamna a vota in cunostiinta de cauza

 • Da.Ar trebui ca odata si odata sa stim asta.Nu vreau sa-l sustin pe Raducanu in mod special.Sincer !A fost o parere personala pur si simplu.Imi cer scuze daca am jignit pe cineva.

 • Astăzi la Călan, în campania electorală, aţi vorbit destul de mult de valorile morale, creştine, sprirituale şi culturale, aţi dat lecţii de etică şi aţi mustrat alţi contracandidaţii. Cât de etic şi moral vii se pare traseismul politic, pentru ocuparea unei funcţii? De ce pe niciun afiş nu apare sigla partidului din partea căruia candidaţi, PDL?

 • Are dreptate Raducanu. Nu este impus…doar sustinut de PDL, Udrea & comp. Cei care au nenorocit poporul asta si care nu mai au curajul sa-si afiseze culoarea si numele partidului.
  Raducanule…nu doar ca te-ai pierdut in Murdarie, ai devenit parte din mizeria tradatorilor si ti-ai pierdut onoarea si increderea. Daca ai fi candidat independent, poate aveam alta perceptie, dar asa…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura