„Specialistul” în VTM

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto), dublu campion naţional şi medaliat cu bronz la competiţiile automobilistice de VTM din anii precedenţi, atacă podiumul şi la ediţia 2011 a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan.
 

Hunedorean unicat
Veteran al competiţiilor automobilistice, Mihai Cîmpeanu este singurul hunedorean care va lua startul la prima etapă a Campionatului Naţional de VTM, programată în week-end, la Câmpulung Muscel. Brădeanul a rămas fidel pasiunii sale de-o viaţă şi va „alerga“ mâine şi duminică pe traseele argeşene, în ciuda unor probleme de sănătate, care l-au obligat să suporte o intervenţie chirurgicală destul de complicată, acum mai puţin o lună de zile. „Mă simt deja bine şi sunt sigur că adrenalina curselor îmi va fi cu siguranţă benefică. Raliurile sunt viaţa, iar atmosfera competiţională îmi dă întotdeauna o stare de bine”, a spus Cîmpeanu.

 

Acelaşi bolid, mai multe speranţe
Pilotul brădean va concura tot pe puternicul Mitshubishi Evo 6 Tommy Makkinen, care i-a dat numeroase bătăi de cap anul trecut, însă acum, speră la rezultate mai bune, pentru că îşi cunoaşte mai bine bolidul. „Am efectuat revizii generale la motor, la transmisii şi la suspensii şi sper să scap de problemele tehnice care m-au chinuit în 2010. A trecut deja mai mult de un an de când am această maşină şi ştiu mai bine ce poate şi unde pot forţa, fără să am probleme. Am ca obiectiv clasarea pe podium la grupa A, atât în cele două manşe de la Câmpulung Muscel, cât şi la finalul campionatului. Voi avea adversari cu maşini mai noi şi mai competitive, însă sper să compensez la capitolele experienţă, abilitate şi măiestria pilotajului”, a spus Cîmpeanu, care e dublu campion naţional la VTM în 2000 şi 2006 şi medaliat cu bronz în 2009.

Îşi promovează elevii
La câteva etape de VTM din acest sezon competiţional, Mihai Cîmpeanu va fi acompaniat şi de  elevi de la şcoala sa particulară de pilotaj sportiv. „La cursele care vor avea loc mai aproape de judeţul nostru, voi merge cu mai multe maşini şi cu unii dintre elevii mei de la şcoala de pilotaj. Cei mai promiţători sunt Mihai Faur şi Cosmin Costa, viceprimarul Devei, care abia aşteaptă să debuteze la VTM”, a spus pilotul brădean.
În noul sezon, Mihai Cîmpeanu este sprijinit financiar de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Autosenna Deva, Herdan Exchange Deva, Forestban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Festimani Comprest Deva, SC Casteco Invest Deva, Total Service Brad, Top Design by Zuidan şi are ca partener media cotidianul „Mesagerul Hunedorean”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.