„Revocarea lui Geoanã este neconstitutionalã”

Nicolle Ebner

Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iniţiată de senatorii PDL, este neconstituţională. Declaraţia aparţine senatorului PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, care aduce ca argument precedentul creat în anul 2005, când nu a fost posibilă înlocuirea lui Nicolae Văcăroiu cu Radu Berceanu, pe motiv de neconstituţionalitate. 

Precedentul din 2005
Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent de ieri, cu votul majoritar al PSD şi PNL. „Solicitarea PDL susţinută de UDMR şi senatorii independenţi nu este constituţională, iar Biroul Permanent al Senatului a stabilit că nu poate fi introdusă pe ordinea de zi. Curtea Constituţională s-a pronunţat pe acest aspect în anul 2005, atunci când PD a vrut să-l înlocuiască pe Nicolae Văcăroiu, de la PSD, din funcţia de preşedinte al Senatului, cu Radu Berceanu”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, chestor al Senatului. Ruşanu mai declară că la şedinţa Biroului Permanent al Senatului de ieri, reprezentanţii UDMR şi PDL, respectiv Attila Verestoy şi Anca Boagiu, au încercat să forţeze introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană. „Au declarat că, în cazul în care cererea nu este aprobată de Biroul Permanent al Senatului, vor propune plenului Senatului de mâine (astăzi: n.r.) ca senatorii să voteze introducerea pe ordinea de zi a schimbării lui Geoană din funcţie, chiar dacă acest lucru este contrar regulamentului Senatului şi contrar prevederilor din Constituţie”, afirmă Dan Radu Ruşanu.
Ieri, cu şapte voturi împotrivă (senatorii PSD şi PNL), cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

One thought on “„Revocarea lui Geoanã este neconstitutionalã”

  • 10 martie 2010 la 0:52
    Permalink

    Corect domnule Rusanu dar cititi editorialul lui Mircea Lepadatu care pune schimbarea lui Geoana exclusiv pe seama prostiei lui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.