„Proclamaţia” de la Dăbuleni

Proaspăt pus pe liber din PSD şi din funcţia de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană se zbate, vorba unui prieten, ca peştele pe uscat. N-a stat nici măcar o zi să se liniştească, aşa cum a declarat imediat după debarcarea sa de la preşedinţia Camerei superioare a Parlamentului, ci imediat a fugit la Dăbuleni, unde se află fieful său electoral. Şi a făcut-o cu tam-tam, anunţând jurnalişti să vină acolo, deoarece „va ţine un discurs important”.
Geoană a ajuns la Dăbuleni, însoţit de deputatul conservator Florentin Gust, primul politician care a anunţat că demisionează din USL şi se alătură acestuia. În faţa căminului cultural, a fost  întâmpinat de primarul din Dăbuleni şi de câteva zeci de localnici, susţinători ai săi. Până la urmă, în „discursul important” ţinut în faţa ţăranilor din Dăbuleni, Mircea Geoană n-a spus ceva foarte concret. El a vrut să sune ca un fel de proclamaţie, în care era vorba de o forţă politică nouă, care să asigure un nou început în România. Asta, după ce mai întâi a cerut social-democraţilor să „elibereze şi să salveze” PSD. „Eliberaţi şi salvaţi acest partid. România are nevoie de o alternativă. Alternativa nu este nici la putere, nici la USL şi cred că astăzi a venit momentul să ridicăm glasul, să ne ştergem lacrimile. În acest moment, cu un an înainte de alegeri, este timpul să dăm şansa unui nou început. Afirm cu toată răspunderea, de aici, de la Dăbuleni, pentru întreaga Românie: avem nevoie de o forţă nouă. Sunt oameni competenţi, care trebuie să înceapă să li se facă auzită vocea“, a proclamat Mircea Geoană de la „tribuna” căminului cultural din Dăbuleni.
Întrebat fiind, fostul preşedinte al Senatului a mai spus că la acest moment nu are nici un nume şi nici o platformă, însă trebuie să existe o alternativă pentru actualele formaţiuni politice. În schimb, mai multe despre intenţiile lui Mircea Geoană şi ale celor care merg pe mâna lui, le-am aflat de la deputatul conservator Florentin Gust, primul parlamentar care i s-a alăturat pe faţă. Acesta a declarat că, în urma excluderii lui Mircea Geoană din PSD, vor pleca din USL, mai exact din PSD şi PC, în primă fază, zeci de primari şi parlamentari, care nu se vor duce nici la PDL, nici la UNPR, nici la PNL, ci vor constitui o mişcare naţională. „Prin această mişcare naţională şi prin oamenii care vor fi acolo, vom reprezenta adevărata opoziţie românească“, a spus noul tovarăş de luptă al fostului lider social-democrat.
În concluzie, „prostănacul” lui Ion Iliescu vrea să fondeze un nou partid, o „nouă forţă”, de care taman acum este nevoie pe scena noastră politică. O „mişcare naţională” care să elibereze România din chingile actualelor partide care fac legea în ţară şi să le dea românilor şansa unui nou început. Asta visează Mircea Geoană, în aceste momente când, buimac fiind încă de la scatoalcele primite după ceafă de la foştii săi tovarăşi şi prieteni social-democraţi, speră să-şi relanseze rapid cariera politică. Nu vreau să fiu rău, nici măcar maliţios, dar după această „proclamaţie de la Dăbuleni”, o singură zicală îmi vine în minte: vrabia mălai visează şi golanul ţoale noi!

2 comentarii la „„Proclamaţia” de la Dăbuleni

 • 25 noiembrie 2011 la 11:38
  Legătură permanentă

  Vezi domn Mircea, tot e bine ca a plecat dl. Gruian. Amu trebuie sa mai scrii si matale cate-un editorial ca altfel uitai sa mai scrii.

 • 25 noiembrie 2011 la 12:39
  Legătură permanentă

  „Proclamatia de la Dabuleni” si ” această mişcare naţională şi prin oamenii care vor fi acolo, vom reprezenta adevărata opoziţie românească“-fac parte din „minunile romanesti”- care conform traditiei tin de regula TREI ZILE !!!
  Saptamina viitoare , toate lucrurile acestea, vor avea deja alta culoare si vor avea grija „ALESII” nostrii sa ne livreze subiecte mult mai interesante si incitante !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.