EvenimentFlash

„Peştii” şi prostituatele au făcut circ la judecată

Livia Botici

Aproape 90 de proxeneţi şi prostituate, dintre care 29 aflaţi în arest de patru luni, au fost aduşi ieri la Tribunalul Hunedoara, cu ocazia primului termen de judecată al dosarului în care sunt acuzaţi de trafic de carne vie, proxenetism şi prostituţie. Cu toţii susţin că sunt victimele unor înscenări ale anchetatorilor, declarându-se total nevinovaţi.

Spirite foarte agitate
Cu toate că, iniţial, procesul a fost stabilit pentru ora 9, magistraţii au hotărât amânarea lui pentru ora 12. Aşa se face că, de dimineaţă, holurile Tribunalului Hunedoara au fost neîncăpătoare pentru cei aproape 60 de inculpaţi în dosar, aflaţi în libertate, însoţiţi fiecare de câteva persoane din familiile lor. Cu puţin timp înainte de ora 12, atunci când au fost aduse la judecată şi cele 29 de persoane aflate în detenţie, lucrurile au luat-o pe un făgaş al disperării şi al nervilor. „Nu sunt criminali, ca să îi ţină arestaţi. Eu sunt învinuită că am vândut fete în Germania, dar e o mare minciună, ştiam că ele au mers în Germania la spălat de vase. Cei care ne-au luat declaraţiile ne-au obligat să spunem ce vroiau ei. De altfel, eu sunt analfabetă, am semnat declaraţia scrisă de ei, dar nu ştiu ce scria în ea”, spune aproape ţipând Otilia Lakatoş, acuzată de trafic de carne vie. O altă femeie, învinuită că a trimis la „produs” trei tinere, se declară complet nevinovată. „Recunosc că sunt prostituată, altceva nu ştiu să fac, nu am şcoală, nu am unde să lucrez, am doi copii şi trebuie să îi cresc cumva. Fac trotuarul, dar nu am vândut fete niciodată”, povesteşte Cosmina Boldijar.

Racolau fete sărace
Cele 29 de persoane arestate, dintre care şi cinci femei, sunt acuzate că făceau parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de persoane, în scopul exploatării sexuale, care racolau fete ce proveneau din familii fără posibilităţi materiale sau dezorganizate, pentru a le obliga să se prostitueze în afara graniţelor ţării, dar şi în România. În total, în acest caz sunt aproape 90 de învinuiţi, dintre care şi cetăţeni străini, iar pentru destructurarea reţelei, oamenii legii au desfăşurat, la începutul acestui an, aproximativ 30 de percheziţii în locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos şi Cugir. La termenul de ieri, judecătorii au respins patru cereri de eliberare sub control judiciar şi patru cereri de revocare a măsurii arestării preventive, formulate de avocaţii celor acuzaţi. Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilit pentru data de 25 mai.

2 comentarii la „„Peştii” şi prostituatele au făcut circ la judecată

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura