„Ne dezbracă la chiloţi, să vadă dacă furăm”

6 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 statii autobuz hd

 

 

Nicolle Ebner

Un număr de 25 de angajaţi ai firmei de transport local Manolache Transcom Hunedoara au decis să acţioneze conducerea societăţii, în instanţă, pentru a-şi primi drepturile salariale.
Mai mult, şoferii şi taxatoarele au reclamat la Consiliul Judeţean Hunedoara, modul degradant în care sunt trataţi de către patronii care-i dezbracă, în pielea goală, pentru a se convinge că nu au furat bani din încasări.
Sclavii unui patron PDL-ist
Cei 25 de şoferi şi taxatoare spun că le-a ajuns cuţitul la os şi de aceea, vor să-şi facă dreptate, la judecătorie. Nu şi-au mai primit salariile din luna mai, cât despre plata orelor suplimentare prestate noaptea sau sâmbăta şi duminica, nici nu mai încape vorba. Hunedorenii sunt îngrijoraţi că firma este datoare vândută la bugetele de stat-şomaj, sănătate, impozite pe salarii-şi presupun că patronii vor să bage firma în faliment, ca să nu mai fie obligată să plătească obligaţiile la stat, salariile restante, dar asta înseamnă că nici ei nu vor beneficia de indemnizaţia de şomaj. În schimb, după cum spun angajaţii, patronii firmei de transport investesc la greu, în alte afaceri, sau cumpără suprafeţe mari de terenuri, pe numele unor membri de familie. „Tot timpul suntem priviţi ca nişte hoţi. La începutul turei, ni se dă mai puţin combustibil decât necesarul pentru efectuarea tuturor traseelor, iar seara, când predăm schimbul, ne acuză că am furat motorina”, spune unul dintre angajaţi, care a venit să se plângă la vicepreşedintele CJH, Costel Avram.
Dezbrăcaţi la pielea goală
„Patronii ne fac verificări inopinate, în timpul programului, şi ne pun să ne dezbrăcăm de haine, până la chiloţi, în microbuz, să vadă dacă nu am furat bani din încasările pe bilete. Este degradant, pentru noi, ca oameni, să fim umiliţi în halul ăsta. Le dăm toate încasările şi ei spun că nu au bani să ne plătească salariile, deoarece îi furăm noi”, spune un alt angajat nemulţumit. Oamenii afirmă că biletele eliberate de Manolache Transcom nu au serie, doar un număr, motiv pentru care, de multe ori, călătorii le arată obrazul că pun în vânzare bilete neînregistrate fiscal. „Am încercat să depunem reclamaţie la ITM Hunedoara, dar inspectorul de acolo, când a auzit de la ce firmă suntem, nici nu a vrut să stea de vorbă cu noi. Am sesizat Garda Financiară, dar nici o reacţie. Patronul ne-a spus că, atâta timp cât este PDL la putere, nu poate să-i facă nimeni nimic, nici chiar preşedintele Băsescu. Oare pentru noi nu există dreptate?”, mai spune revoltat, un alt salariat.
„Cât e PDL la putere, nu-mi face nimeni nimic”
Şoferii mai povestesc faptul că, nu de puţine ori, riscau să ia bătaie de la călători, în campaniile electorale, când autobuzele şi microbuzele sunt „tapetate” cu afişe electorale pentru PDL. „Omul nu vede nimic altceva în faţa ochilor, decât afişe electorale. De multe ori, nici nu ştie unde coboară şi atunci ne înjură tot pe noi”, mai spun angajaţii. După ce a ascultat păsurile oamenilor, vicepreşedintele CJH, Costel Avram, spune că va sesiza personal Garda Financiară, ITM şi Inspectoratul de Poliţie, pentru că situaţia de la societatea Manolache Transcom nu mai trebuie tolerată. În plus, „PDL ar trebui să fie primul care să-l aducă pe calea cea bună pe patronul acestei societăţi. Atâta timp cât el face ce face şi spune în gura mare că nimeni nu-l poate atinge cât PDL este la putere, aduce un prejudiciu imens partidului care-l susţine. Eu nu spun să nu facă tot ce vrea, dar să o facă respectând legea”, mai spune Costel Avram.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Va pica guvernul ?

  După cum au evoluat lucrurile, moţiunea de cenzură a liberalilor, care până ieri nu prea avea şansă să fie...

Pentru uzul şi spre manipularea maselor…

Am eu o teorie, anume că jurnaliştii au şcoală şi ştiu să manipuleze, iar publicul nu este învăţat să decodifice...

Jiul continuă achiziţiile

Intrată în mod forţat într-o minivacanţă, din cauza amânării meciurilor cu UTA şi U. Cluj, Jiul joacă tare pe piaţa...

Închide