Sport

„Micuţa Kasparova”, lideră la Campionatul U.E.

11 x 2 Daria Visanescu5511

Ciprian Marinuţ

Maestra FIDE, Daria Vişănescu, (foto) legitimată la Clubul de Şah Deva, ocupă locul întâi, după şase runde, în clasamentul feminin, de la categoria 14 ani, al Campionatului de Şah al Uniunii Europene.

Învinsă doar de doi băieţi
Şahista din Petrila, în vârstă de 13 ani, care e deţinătoarea titlului de campioană a Uniunii Europene la categoria 12 ani, cucerit în 2008, are mari şanse să devină campioană şi la categoria 14 ani. Daria a acumulat patru puncte din şase posibile, înainte cu trei runde de finalul campionatului şi ocupă locul I în clasamentul feminin şi locul opt în clasamentul general, în care lider este românul Claudiu Vasile, cu cinci puncte. În primele şase runde ale competiţiei ce reuneşte şahişti din ţările Uniunii Europene, ce se desfăşoară în Austria, Daria a câştigat în faţa englezoaicei Jenifer Ehr, a portughezilor Vasco Reis şi Luis Neves Da şi a slovacului Martin Pagerka. „Micuţa Kasparova” din Petrila a fost învinsă doar de doi băieţi: francezul Gary Giroyan şi englezul Brandon Clarke, în contextul în care la turneu, 29 dintre cei 48 de şahişti participanţi sunt băieţi.

Şanse de a fi iar campioană
Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de şah Deva, consideră că talentul Dariei e imens şi că ea are mari şanse de a fi iar campioană a Uniunii Europene. „Astă seară (ieri n.r.) joacă cu Aidan Mc Giff din Anglia, care are tot patru puncte, iar dacă va câştiga are mari şanse la medalia de aur la feminin. Un nou titlu de campioană ar fi excelent pentru Daria şi i-ar da încredere, pentru a-şi atinge principalele obiective din acest an, care vizează clasarea pe podium la Campionatul European din luna septembrie şi la Campionatul Mondial programat la finalul anului”, a spus Corneliu Hotăran. Competiţia din Austria se va încheia la finalul săptămânii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.