Sport

„Micuţa Kasparova” a leşinat la Europene

11 x 1 daria visanescu a ratat podiumul la CE din Serbia, din cauza unui accident copilaresc (1)

Ciprian Marinuţ

Şahista Daria Vişănescu, de la Clubul de Şah din Deva, a avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce o colegă de echipă i-a prins mâna la uşă în a patra zi a Campionatului European de bliţ şi şah rapid din Serbia.

Accident copilăresc, dar costisitor
Sportiva din Petrila, care are dublă legitimare la cluburile de şah din Deva şi Iaşi, a fost urmărită de ghinion la Campionatul European de şah în sistem bliţ (cinci minute) şi rapid (25 de minute), desfăşurat săptămâna trecută în Serbia. Pe lângă faptul că Daria preferă şahul clasic, elaborat, şi nu pe cel în viteză, „Micuţa Kasparova” a suferit şi un accident stupid în a patra  zi a turneului. Daria, cea mai tânără maestră FIDE din România, a leşinat de durere şi a avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce o colegă de echipă i-a prins, din neatenţie, degetul de la mână la o uşă de termopan. Incidentul a avut efecte negative asupra puterii de concentrare şi atenţiei şahistei hunedorene, iar rezultatele au fost serios afectate. Situată pe primele locuri, atât la bliţ, cât şi la rapid, înaintea incidentului, Daria a încheiat concursurile în afara podiumului la ambele categorii. Micuţa Kasparova s-a situat pe locul cinci, cu 5,5 puncte din nouă posibile la şah rapid la categoria sub 14 ani şi pe locul şapte, cu cinci puncte din nouă la bliţ. „Ne-a spus încă de la plecare să nu ne facem speranţe în cazul ei la bliţ şi şah rapid, pentru că ea preferă şahul clasic, mai elaborat. Însă, poate ar fi fost pe podium, dacă nu avea ghinion să leşine din cauza acelui incident. Oricum, antrenorii de la Deva şi Iaşi au mare încredere în talentul ei şi sperăm cu toţii că se va revanşa cu o medalie la Campionatul European de şah clasic din Italia”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Va fi la Deva de ziua ei
Cea mai talentată şahistă din judeţul Hunedoara, Daria Vişănescu, îşi va aniversa împlinirea vârstei de 14 ani, în data de 3 august, printr-o participare la turneul Cetate de la Deva, care îi este foarte drag. Urmează în continuare ca Daria să participe la alte Campionate Europene, la Campionatul Balcanic şi la Campionatul Mondial.  Campionatul Balcanic va avea loc la Iaşi, la finalul lunii, iar în perioada 4-13 august “Micuţa Kasparova” va juca la Campionatul Uniunii Europene, în Austria. Obiectivele majore ale Dariei vizează clasări cât mai bune sau chiar medalii la Campionatul European de şah clasic (Italia, 30 august – 10 septembrie) şi la Campionatul Mondial (Turcia, 11-23 noiembrie).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.