„Mai puţine concedii medicale, dar tot atâtea boli”

8 octombrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări mai aspre, privind condiţiile de acordare a concediilor medicale, hunedorenii nu s-au mai înghesuit la medic. Dacă în luna mai, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a decontat 4.837 de concedii medicale, în luna iulie au fost înregistrate cu 1.115 mai puţine asemenea acte. Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor Hunedoara, scăderea se datorează faptului că, oamenii, de frică să nu fie verificaţi şi amendaţi, preferă să meargă la serviciu bolnavi, decât să îşi ia concediu medical.

27 de medici sancţionaţi
Conform datelor emise de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara, odată cu scăderea numărului de concedii medicale eliberate de către medici, a scăzut şi numărul zilelor de odihnă prescrise. Dacă în luna mai, hunedorenii şi-au luat în jur de 27.500 de zile de concediu medical, în luna iulie, acest indice a scăzut cu aproape 2.000 de zile. „Cel mai probabil că diferenţa provine din faptul că medicii şi pacienţii au aflat despre posibilitatea de a fi verificaţi în perioada în care se află în concediu medical. Până în acest moment, inspectorii CJAS au efectuat controale la 85 de medici din judeţ, iar dintre aceştia, 27 au fost sancţionaţi, pentru că nu au îndeplinit toate procedurile la eliberarea concediilor medicale. Dintre doctorii sancţionaţi, doi au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, iar restul au fost mustraţi scris sau verbal. Tot în cadrul acestor controale, inspectorii noştri au descoperit 16 cazuri în care, pacienţii nu se aflau acasă, deşi ar fi trebuit. La sfârşitul anchetei, aceştia riscă să nu le fie plătit concediul medical”, a declarat Ovidiu Bândea, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara.

„Legea frizează absurdul” 
Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din Hunedoara, Mircea Artean, legea privind verificarea pacienţilor şi a medicilor nu a făcut altceva, decât să-i determine pe oameni să meargă bolnavi la muncă. „Această lege frizează absurdul. Toată treaba s-a făcut pentru a se mai strânge nişte bani la bugetul statului. Este adevărat că s-a redus numărul de concedii medicale eliberate, dar acest lucru s-a întâmplat deoarece medicilor, dar şi pacienţilor, le este frică să mai aibă de-a face cu aceste acte. De aceea, am observat că pacienţii mai bine aleg să meargă la serviciu bolnavi, decât să fie verificaţi pe perioada concediului. În nici un caz, numărul bolnavilor nu s-a redus”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Natalee spune:

    Www mesagerulhunedorean.. Great idea 🙂

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Primarul Devei a fãcut public dosarul de informator al Securitãţii al lui Mircea Ioan Moloţ

Ieri, într-o conferinţă de presă, Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, a reluat tema colaborării lui Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului...

Gura lumii

Vorbeşte lumea pe la colţ de stradă, cum că o angajată a unei agenţii la care oamenii îşi joacă norocul...

Securitatea şcolilor din judeţ, la mila Providenţei

Doar o parte dintre şcolile hunedorene beneficiază de sisteme de supraveghere video, în timp ce poliţiştii comunitari nu mai asigură...

Închide