Actualitate

„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec continuă, în DEVA, campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

La punctele de colectare sau prin call-center

Astăzi şi mâine, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec (unul din jucătorii activi în domeniul protecţiei mediului), împreună cu Primăria Deva, cu sprijinul METRO şi Carpatcement, derulează o acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Acţiunea de la Deva face parte dintr-o amplă strategie de mediu, derulată în arealul deservit de Centrul de Colectare DEEE RoRec din Hunedoara, în curs de înfiinţare în Parcul Industrial din municipiul Hunedoara. Colectarea începe astăzi, la ora 9.00, punctele de primire fiind amplasate în faţa Casei de Cultură ”Drăgan Muntean” şi în parcarea Hotelului Deva. Punctele provizorii de colectare se vor închide la ora 17.00 şi îşi vor relua activitatea mâine, 11 septembrie, în acelaşi interval orar. În paralel, tot mâine, între orele 8.00-13.00, vor funcţiona puncte de colectare şi în localităţile ce aparţin de municipiul Deva, respectiv Sântuhalm (în faţa Căminului cultural), Cristur (în faţa Căminului Cultural), Bârcea Mică (în curtea şcolii) şi Archia (în faţa Conacului Archia). În cele două zile, deşeurile vor fi preluate şi de la domiciliu, în cazul echipamentelor voluminoase. În acest scop, funcţionează un call-center, cetăţenii fiind invitaţi să sune la numărul: 0732/ 627.179, zilnic, între orele 9.00-15.00. Potrivit preşedintelui Asociaţiei RoRec, Liviu Popeneciu, 75 la sută din componentele deşeurilor electrice şi electronice sunt reciclabile şi pot fi reintroduse în industrie, la costuri mai mici.

Tombolă cu premii

Dat fiind faptul că, în plină perioadă de criză, oamenii nu se prea îndură să arunce vechiturile din casă, deoarece nu au posibilitatea să-şi mai cumpere aparatură nouă, toţi deponenţii de deşeuri vor participa la o tombolă cu premii. „Vor avea şansa să câştige unul din cele 50 de tichete de cumpărături în valoare de 100 de lei, sau una din cele cinci biciclete DHS, oferite de organizatori. Tragerea la sorţi a câştigătorilor la tombolă va avea loc luni, 13 septembrie 2010, ora 11.00 la sediul Primăriei Deva, în prezenţa autorităţilor locale şi a presei”, a menţionat Alexandra Arnăutu, reprezentant RoRec. “Îmbrăţişăm iniţiativa RoRec de a conştientiza, o dată în plus, importanţa colectării selective a deşeurilor şi reciclării acestora. Primăria municipiului Deva acordă o atenţie deosebită acestui aspect al vieţii cotidiene şi foloseşte orice prilej pentru a mai face un pas pe drumul spre o colectare civilizată a deşeurilor”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura