„Jos mâinile de pe învãtãmântul hategan!”

23 februarie 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Nicolle Ebner

Consiliul Local Haţeg nu şi-a dat acordul pentru comasarea şcolilor din oraş, aleşii locali nefiind de acord cu restructurarea impusă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, atâta timp cât administraţia locală suportă toate cheltuielile aferente întreţinerii şi funcţionării unităţilor.

„Ai elevi proşti, ai conducători proşti”
„Nu ne-am dat acordul pentru comasare. Vor să adune 2.700 de elevi sub unica umbrelă a Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”, din Haţeg. Dispare concurenţa dintre şcoli, dacă sunt toate în aceeaşi unitate. Ba mai mult, considerăm că nu este corect ca noi, care plătim şi salariile, şi întreţinerea clădirilor, să fim doar consultaţi cu privire la restructurarea învăţământului din comunitatea noastră. Noi susţinem învăţământul din toate punctele de vedere, nu inspectoratul, şi ne pasă de calitatea învăţământului, pentru că de ea depinde viitorul comunităţii. Ai elevi proşti, ai conducători proşti. Şcolile din Haţeg funcţionează din 1968 şi funcţionează bine, numai că noi, românii, suntem învăţaţi să stricăm tot ce merge bine”, este de părere primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto). Acesta este de părere că restructurarea sistemului de învăţământ trebuia efectuată de jos în sus, iar planificarea decisă de IŞJ Hunedoara este „pompieristică” şi nu reprezintă altceva, decât „o manevră politică, prin care se vrea distrugerea învăţământului haţegan”.
„Cu certitudine este o manevră politică, pentru că altfel nu ar avea de ce să distrugă învăţământul haţegan. La Haţeg, sunt desfiinţate şcoli cu peste 500 de elevi, ca să facă un mastodont de 2.700 de elevi, şi la comune rămân unităţi cu 200 de elevi. Păi, dacă e reorganizare pe verticală, atunci să fie pentru toată lumea. Aşa că, le transmit celor de la putere, jos mâinile de pe învăţământul haţegan!”, mai spune primarul Nicolae Timiş, revoltat că guvernanţii ignoră cu bună ştiinţă deciziile consiliului local, forul ales de locuitori să conducă destinele comunităţii.
Edilul şef al oraşului Haţeg afirmă că, pentru o informare corectă, va trimite un memoriu Ministerului Educaţiei, la care va anexa şi argumentele reale, care nu justifică măsura de comasare a şcolilor din oraş. Nu de alta, dar, vorba primarului, „una se vede de la Deva sau de la Bucureşti, şi alta este realitatea în teritoriu”.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. timis spune:

  esti un prost. nu ai inteles nimic. asta ea, compari taranul cu matematicianul. jos labele de pe hateg

 2. deveanul spune:

  Hategani si Bradeni nu renuntati.Chiar asa s-a ajuns!Rusine ISJ HUNEDOARA!RUSINE MEC!La Deva nu au reusit sa comaseze Traianul cu Pedagogicul .Nu o sa reuseasca nici la voi.
  Totul e un joc politic ,ordonat de sus de la UE si apoi de la Guvernul Romaniei si MEC,ISJH,etc.Daca unul pune botul la UE si la MEC nu trebuie si judetul nostru sa puna botul.

 3. gigi spune:

  Ce-o sa mai urle Timis ca din gura de sarpe cand n-o sa mai aiba bani pentru salariile profesorilor in buget ! A tunci va da vina pe guvern , iar acum se opune masurilor de restructurare … Doar asa ca el trebuie sa fie Gigi contra …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagra

Alin Simota, patron Jiul Petroşani Pentru că nici un oficial al clubului alb-negrilor nu a participat la marşul organizat de...

Bulina alba

Lunela Maier, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis Pentru că a obţinut dreptul de a organiza la Deva şi Hunedoara ediţia...

Gura lumii

Zilele trecute, într-o capitală neoficială a unei regiuni a judeţului, a avut loc un spectacol public dat de o jună...

Închide