„Guvernul îşi bate joc de hunedoreni“

  05 Mircia Molot  9757

Nicolle Ebner

Indiferent de culoarea politică a primăriilor care au realizat proiecte pentru a obţine finanţare de la bugetul de stat, în acest an, judeţului Hunedoara nu i-a fost acordat nici un leu.
De curând, lucrurile s-au schimbat, în sensul că primarii liberali, care nu au vrut să treacă la PDL au rămas şi fără banii alocaţi pe hârtie, iar cei care au răspuns că „se mai gândesc”, au fost „mituiţi” cu jenanta sumă de 4.000 de lei, pentru investiţii. 

Au dat 4.000 lei la câteva primării, dar au luat 400.000 lei
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ (foto), declară că a avut discuţii cu ministrul hunedorean Gheorghe Pogea, atrăgându-i atenţia că orice drum asfaltat sau pietruit, sau orice reţea de apă şi canalizare realizată, înseamnă dezvoltarea infrastructurii judeţului. Însă, ministrul Pogea a refuzat sistematic să ajute financiar judeţul în care s-a născut, din motive politice. Guvernul Boc II, sau mai bine zis, Bocsa II, a acordat fonduri Primăriei Băniţa, pentru lucrările la baza sportivă, 4.000 de lei; aceeaşi sumă şi pentru lucrări la Primăria Crişcior, General Berthelot, Hărău, şi 200.000 lei pentru Ilia. Lăsând gluma la o parte, de când lucrez în administraţie, nu am întâlnit o asemenea bătaie de joc”, declară preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.

Ce face ministrul Pogea cu banii statului?…
„Şi asta nu-i nimic”, mai spune Moloţ. „Guvernul Boc II” a mai făcut un lucru extraordinar, şi anume, a retras unor primării sumele alocate prin HG 432/2009 pentru execuţia lucrărilor în cadrul programului de dezvoltare. „La Sarmizegetusa, de la proiectul de alimentare cu apă potabilă în sistem centralizat, ne-au retras suma de aproape 400.000 de lei. Adică au dat 4.000 de lei la câţiva primari şi au luat 400.000 de lei, dintr-un foc”, mai spune preşedintele CJH.

…îi împarte după preferinţe şi interes politic
„Am participat la recepţia lucrărilor la drumul judeţean Peştiş-Josani, care duce către satul în care s-a născut ministrul Gheorghe Pogea, iar oamenii de acolo mi-au spus că de câte ori se întâlneau cu Pogea, îl rugau să mai ajute cu ceva bani comuna. Întotdeauna, acesta a răspuns invariabil că el nu este ministrul de Finanţe al comunei, ci al României. Şi ca ministru de Finanţe al României, iată ce face”, concluzionează preşedintele CJH.
La şedinţa CJH din 20 noiembrie, „voi încerca să dau primăriilor din judeţ, câte o gură de oxigen. Voi împărţi din bugetul judeţean, puţinul pe care l-am economisit de-a lungul anului”,  menţionează Moloţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.