Sport

„Generaţia 2001” înoată accelerat

Ciprian Marinuţ

Înotătorii în vârstă de 10 ani (născuţi în 2001) de la CSS Hunedoara, antrenaţi de Dan Ardelean, şi-au început în „viteză” activitatea competiţională. Astfel, hunedorenii au cucerit o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz la Campionatul Naţional de la Arad, primul concurs important din cariera lor. Cu punctele acumulate de cei 12 înotători, CSS Hunedoara a ocupat locul întâi în clasamentul general pe echipe, devansând alte 44 de cluburi din ţară.
 

Două trofee la individual
Debutanţi la un Campionat Naţional, hunedorenii au avut emoţii în probele individuale. Drept dovadă, doar doi dintre cei 12 sportivi antrenaţi de Dan Ardelean au reuşit să-şi treacă în cont medalii la individual. Performeri au fost Lăcrămioara Pitariu şi Arnold Marton, ambii fiind medaliaţi cu argint în cursele de 50 de metri bras. „De patru ani de când practic înotul, întotdeauna am fost pe podium şi mă aşteptam să cuceresc o medalie şi acum, la Naţionale. A fost greu, dar am tras tare şi am reuşit”, a spus Lăcrămioara Pitariu. „E prima medalie naţională din viaţa mea. Am fost aproape de podium şi la proba de spate, dar m-am clasat abia pe locul patru”, a spus Arnold Marton.

Trei medalii la ştafetă
Hunedorenii şi-au învins emoţiile şi au dat lovitura în probele de ştafetă, dovedind că au un spirit de echipă foarte bun. Cele două ştafete feminine ale CSS Hunedoara au cucerit trei medalii, iar cele de băieţi s-au clasat de două ori pe locul şase, aducând puncte importante. Cel mai bun rezultat l-a avut ştafeta de 4×50 de metri liber, formată din Lăcrămioara Pitariu, Iulia Aconstantinesei, Ioana Hăulică şi Raluca Mera, care a obţinut medalia de aur şi titlul de campioană naţională. Ştafeta de 4×50 metri mixt, formată din Alessia Rădos, Alina Perju, Lăcrămioara Pitariu şi Raluca Mera, a reuşit să câştige medalia de argint, iar ştafeta de 4×50 metri mixt formată din Andra Kăluşer, Iulia Aconstantinesei, Cristina Haranguş, Ioana Hăulică, s-a clasat pe locul trei. Cu 96 de puncte acumulate, CSS Hunedoara s-a situat pe locul I în clasamentul pe cluburi, devansând echipele Aqua Team Bucureşti (96 puncte), Liceul Emil Racoviţă – Steaua Bucureşti (79 de puncte) şi SCM Bacău (81 de puncte). Cluburile de tradiţie din nataţie au avut rezultate modeste, SCM Piteşti fiind pe locul cinci, Dinamo Bucureşti pe poziţia şapte, iar Farul Constanţa pe locul opt. „Medaliile şi clasarea pe locul I la echipe reprezintă un start perfect pentru generaţia 2001, aflată la debutul în competiţiile naţionale. Cei 12 sportivi care au fost la Naţionalele de la Arad sunt cei mai buni dintr-o grupă de 30-40 de copii, care a început înotul acum patru-cinci ani. Toţi sunt talentaţi, dar principala lor calitate e aceea că vin cu plăcere, uneori alergând, la antrenamente. Au şi seriozitate şi determinare şi cred că vor reuşi să confirme şi pe viitor”, a apus antrenorul Dan Ardelean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura