„Flori de mai”, la Geoagiu

25 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

De „Constantin şi Elena“, petrecere mare şi la Căminul Cultural din Geoagiu, unde, sute de localnici au fost invitaţi să ia parte la spectacolul folcloric „Flori de mai”, organizat de Primăria oraşului Geoagiu şi Casa de Cultură „Ion Budai Deleanu”, din localitate.

Spectacol de zile mari

„Am dorit ca acum, în prag de mare sărbătoare, oamenii să-şi umple sufletele de bucurie, cu cântecul şi dansul popular. De aceea, am făcut tot posibilul să materializăm acest spectacol”, declară primarul Simion Mariş (foto centru). Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, sutele de localnici au petrecut în compania muzicii populare, timp de mai bine de o oră şi jumătate. De apreciere s-a bucurat atât Ansamblul „Germisara”, cât şi soliştii: Roxana Hendrea, Mihai Fegher, Andrada Ileş, Lorena Pascu, Marceluş Gavriluţă, Mariana Stoica şi Mihai Petreuş. Cu toţii, oferind un spectacol de zile mari, au fost răsplătiţi cu aplauze furtunoase după fiecare prestaţie. Ansamblul de dansuri „Germisara”, reînnoit de curând, a oprit răsuflarea publicului, prin paşii de joc. „Este păcat să nu se regăsească la evenimente organizate şi dincolo de graniţele judeţului sau chiar ale ţării”, mai spune primarul, mândru de profesionalismul dansatorilor. Cât de mulţumiţi sunt localnicii de astfel de evenimente şi de primarul lor, se vede din spusele acestora. „Este un om popular, bun gospodar şi ne mândrim cu el”, după cum zice Ioan P. Cu un asemenea edil şef, mare iubitor de tradiţie şi cultură locală, nici priorităţile directorului Casei de Cultură, îndrăgita interpretă a cântecului popular, Mariana Stoica, nu puteau fi altele. „Trebuie să ducem mai departe tradiţiile zonei şi să continuăm seria spectacolelor de acest gen, iar participarea la festivaluri sau orice fel de eveniment folcloric este deosebit de importantă. Talentul şi frumuseţea tradiţiilor şi obiceiurilor merită să fie promovate”, spune Mariana Stoica.

Nu degeaba, interpretul Mihai Petreuş spunea la rândul său că, la Geoagiu, „sunt muzicanţi adevăraţi şi oameni care ştiu să creeze o atmosferă extraordinară”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Nu am abuzat de eleva de clasa a VII-a”

Voicu Tod (foto), fostul şofer de pe microbuzului şcolar din comuna Luncoiu de Jos, reclamat că a abuzat o elevă...

Handbalistele de la Petroşani, în top opt naţional

Echipa de junioare III a clubului CSS Petroşani s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional de Handbal, fiind printre...

Festivalul narciselor, la Sãlaşu de Sus

Atât de mândri sunt locuitorii comunei Sălaşu de Sus de Poiana Narciselor, ce se întinde pe o suprafaţă de 20...

Închide