Comunitate

„Flori de mai”, la Geoagiu

De „Constantin şi Elena“, petrecere mare şi la Căminul Cultural din Geoagiu, unde, sute de localnici au fost invitaţi să ia parte la spectacolul folcloric „Flori de mai”, organizat de Primăria oraşului Geoagiu şi Casa de Cultură „Ion Budai Deleanu”, din localitate.

Spectacol de zile mari

„Am dorit ca acum, în prag de mare sărbătoare, oamenii să-şi umple sufletele de bucurie, cu cântecul şi dansul popular. De aceea, am făcut tot posibilul să materializăm acest spectacol”, declară primarul Simion Mariş (foto centru). Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, sutele de localnici au petrecut în compania muzicii populare, timp de mai bine de o oră şi jumătate. De apreciere s-a bucurat atât Ansamblul „Germisara”, cât şi soliştii: Roxana Hendrea, Mihai Fegher, Andrada Ileş, Lorena Pascu, Marceluş Gavriluţă, Mariana Stoica şi Mihai Petreuş. Cu toţii, oferind un spectacol de zile mari, au fost răsplătiţi cu aplauze furtunoase după fiecare prestaţie. Ansamblul de dansuri „Germisara”, reînnoit de curând, a oprit răsuflarea publicului, prin paşii de joc. „Este păcat să nu se regăsească la evenimente organizate şi dincolo de graniţele judeţului sau chiar ale ţării”, mai spune primarul, mândru de profesionalismul dansatorilor. Cât de mulţumiţi sunt localnicii de astfel de evenimente şi de primarul lor, se vede din spusele acestora. „Este un om popular, bun gospodar şi ne mândrim cu el”, după cum zice Ioan P. Cu un asemenea edil şef, mare iubitor de tradiţie şi cultură locală, nici priorităţile directorului Casei de Cultură, îndrăgita interpretă a cântecului popular, Mariana Stoica, nu puteau fi altele. „Trebuie să ducem mai departe tradiţiile zonei şi să continuăm seria spectacolelor de acest gen, iar participarea la festivaluri sau orice fel de eveniment folcloric este deosebit de importantă. Talentul şi frumuseţea tradiţiilor şi obiceiurilor merită să fie promovate”, spune Mariana Stoica.

Nu degeaba, interpretul Mihai Petreuş spunea la rândul său că, la Geoagiu, „sunt muzicanţi adevăraţi şi oameni care ştiu să creeze o atmosferă extraordinară”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura