Sport

„Filiera deveană” în jiu-jitsu

Ciprian Marinuţ

Antrenorul Mugurel Petruţiu, de la clubul HyperGym Deva, a participat la un stagiu de „Behring Jiu-Jitsu”, susţinut de marele maestru brazilian Flavio Behring, unul dintre puţinii din lume cu centură neagră 9 Dan. Evenimentul a fost organizat la Timişoara de deveanul, stabilit în Israel, Roby Mund, deţinător al centurii maro şi a prilejuit acceptarea clubului devean în „familia Behring Jiu-Jitsu”.
 

Lecţii de la un mare maestru
„Grand Master” Flavio Behring este unul dintre cei mai puternici şi influenţi maeştri de Jiu-Jitsu din lume. Invitat la Timişoara, în zilele de 6 şi 7 noiembrie, de deveanul Roby Mund, practicant de Jiu-Jitsu stabilit în Israel, Flavio Behring a condus un seminar de pregătire special. Maestrul brazilian a prezentat o serie de tehnici specifice şcolii „Behring Jiu-Jitsu”, care se regăsesc în diferite sisteme de autoapărare şi a efectuat o evaluare a cluburilor şi antrenorilor din ţară ce fac parte sau au dorit să fie acceptate în „familia Behring Jiu-Jitsu”. În prima zi, s-a pus accentul pe tehnici de autoapărare, iar în a doua zi,  pe tehnici la sol, pe principii de bază specifice şcolii Behring. La seminar au participat antrenori şi sportivi de la cluburile Guerilla Fight Timişoara, Doshin Rm.Vâlcea şi Hyper Gym Deva, dar şi practicanţi ai altor discipline de contact.

Le-a fost recunoscută munca
Clubul HyperGym Deva a fost reprezentat la stagiul de la Timişoara de coordonatorul secţiei Mixed Martial Arts, antrenorul Mugurel Petruţiu. Acesta a prezentat intenţia clubului devean de a face parte din organizaţia Behring Jiu-Jitsu şi a obţinut centură albă cu două trese negre. „Prin această afiliere, vom avea acces la uriaşa infrastructură de care dispune organizaţia şi vom putea participa la competiţii de jiu-jitsu. Acceptul şi votul de încredere primit este o recunoaştere a muncii şi rezultatelor foarte bune avute în ultimii trei ani de secţia  Mixed Martial Arts de la HyperGym. Seminarul s-a încheiat cu examene de centură, iar ca recunoaştere a apartenenţei la organizaţia Behring Jiu Jitsu, am fost gradat cu centură albă cu două trese negre. Cheltuielile de deplasare şi cazare au fost suportate de Divizia Sportivă a BGS”, a afirmat Mugurel Petruţiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura