ActualitateFlash

„Fiica mea este arestată numai pentru că o cheamă Timiş”

Livia Botici

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri, Nicolae Timiş (foto), primarul oraşului Haţeg, dar în primul rând, tatăl unei fete de 21 de ani, care a fost arestată pentru trafic de droguri, îi acuză pe cei de la DIICOT de grave abuzuri şi de poliţie politică. Acesta spune că fiica sa nu este vinovată de niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc şi că nu merită să stea închisă alături de infractori.

„Am fost avertizat că mi se pregăteşte ceva!”
Dezamăgire, indignare şi multă, multă tristeţe. Asta este tot ceea ce se poate citi în ochii şi pe faţa unui părinte, care ştie că fiica sa este închisă după gratii, pe nedrept. „Am avut un frate care a murit în urmă cu câteva zile, lăsându-mă plin de supărare şi un copil care este arestat, fără ca anchetatorii să aibă o singură probă împotriva sa, după ce toată familia mi-a fost supusă unor umilinţe greu de imaginat. Închipuiţi-vă cum mă simt! Am fost avertizat încă de la începutul anului că cineva încearcă să mă sape. Atunci, în primăvară, am fost la ziua unui ofiţer de informaţii iar, la un moment dat, el s-a apropiat de mine şi mi-a spus: «aveţi grijă, domnule primar, pentru că vi se pregăteşte ceva». La orice m-aş fi putut gândi, dar niciodată nu mi-ar fi trecut prin cap că adversarii mei politici sunt atât de mârşavi şi de lipsiţi de scrupule, încât să lovească exact în fiica mea. Ştiau că, pentru mine, la fel ca pentru orice părinte, cel mai important lucru din lumea aceasta sunt copiii şi m-au lovit unde m-a durut mai tare. Au atacat ceea ce am mai scump pe lumea aceasta!”, spune primarul Haţegului, Nicolae Timiş.

„Ne-au umilit pe toţi”
Nicolae Timiş spune că toata mascarada cu arestarea fiicei sale a fost pusă la cale încă de mult timp şi că totul a fost pregătit în amănunt. „Pe data de 14 august, a murit fratele meu şi, imediat, în 17 august, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de fiica mea. Apoi, la numai două zile distanţă, în data de 19 august, procurorii au primit autorizaţie de percheziţie în casa mea, iar în data de 20, a avut loc înmormântarea. Le spun în această ordine cronologică, pentru ca oamenii să poată să observe că momentul descinderii a fost atent premeditat. După înmormântare, am stat trei zile acasă, iar în momentul în care, luni, am vrut să merg la serviciu, dimineaţa la şase, ne-am trezit cu mascaţii la noi la uşă, bătând cu pumnii şi cu picioarele, de parcă noi eram cei mai mari infractori. Au intrat în casă, mi-au căutat prin lucruri, au umblat prin lenjeria intimă a familiei mele, ne-au umilit cumplit. Cu toate acestea, nu au reuşit să găsească nimic care să o incrimineze pe fiica mea, în afară de o sticluţă, despre care ei spun că ar avea urme de ketamină. De ce nu au găsit tone de droguri, dacă au urmărit-o şi i-au ascultat atâtea luni telefoanele? În momentul percheziţiei, pe toate posturile de televiziune, apărea ştirea despre descinderea în casa primarului. Oare cine a anunţat presa, cine avea interesul ca toată lumea să ne vadă răvăşiţi? De ce această presiune mediatică? De ce dau cu pietre în copilul meu? Pot să răspund tot eu la aceste întrebări. Pentru că incomodez, pentru că cineva vrea să nu candidez pentru postul de deputat şi pentru că nu fac parte din partidul care este la putere. Aceasta este mânăria oamenilor lui Băsescu şi Boc, care sunt în stare de orice pentru un vot. Pot să calce pe cadavre, fără să le pese de nimic, iar aceşti procurori, poliţişti şi judecători sunt cei prin care îşi duc la îndeplinire planurile obscure. Pot să spun că în România, poliţia şi DIICOT fac poliţie politică”, a mai declarat în conferinţa de presă Nicolae Timiş.

„Fata mea nu e vinovată”
Primarul oraşului Haţeg spune că fiica sa se află astăzi după gratii numai din cauză că poartă numele de Timiş. „Dacă fiica mea a greşit cu ceva, să plătească, dar dacă nu a greşit cu nimic, nu pot permite să stea în închisoare numai pentru că se numeşte Oana Timiş. Copilul meu nu face parte dintr-un grup infracţional organizat. Nu a făcut niciodată trafic de droguri, şi nici nu s-a drogat, ci, doar ocazional, a consumat. De la a consuma, până la a te droga, este cale lungă. Singura legătură pe care Oana a avut-o cu toată această mascaradă, şi cu grupul din Petroşani, este aceea că a fost mai demult prietena unui băiat, Andrei Bustan, consumator de droguri. Acum au arestat-o şi este acuzată de trafic de ketamină şi de constituire în grup infracţional organizat. Ce beneficii financiare putea să aibă fata mea de pe urma acestei presupuse activităţi? 20, 30 de lei? Este jalnic ce se întâmplă! Câţi bani a cheltuit statul pentru această operaţiune? Şi pentru ce? Pentru ca un copil nevinovat să fie maltratat psihic, iar tatăl său să fie omorât politic. Acum, Oana este în arest şi se aşteaptă recursul, care bineînţeles, că va fi tărăgănat, pentru ca fiica mea să mai stea după gratii. Tocmai de aceea, s-a şi ales momentul în care este vacanţă judecătorească, iar cazul va fi dat unui magistrat nepriceput, care probabil va respinge recursul şi se va prelungi perioada în care Oana va sta în închisoare”, mai spune Nicolae Timiş.

„Salvaţi zâmbetul Oanei!”
Tatăl, Nicolae Timiş, spune că nu înţelege cum de nişte copii pot fi acuzaţi de consum de ketamină, atâta timp cât substanţa poate fi procurată foarte uşor. „Statul român trebuie să aibă grijă ca ketamina să nu aibă cum să ajungă pe mâinile unor copii, dar atâta timp cât ea poate fi cumpărată foarte uşor de pe toate gardurile, atâta timp cât nimeni nu ia nici o măsură pentru a limita accesul la acest drog, de ce îi condamnă pe aceşti copii? Mă doare că fiica mea a fost legată de aceşti tineri din Petroşani, care probabil că sunt traficanţi de ketamină. Au legat grupul acesta micuţ, de patru persoane din Haţeg, de grupul mare din Petroşani, tocmai pentru ca să intre şi fiica mea la închisoare, şi eu să fiu cel blamat. Indiferent ce se va întâmpla, pentru fiica mea mă voi bate până la sfârşit, pentru că nu pot permite ca ea să plătească nişte poliţe din partea adversarilor mei politici. Chiar şi atunci când Oana va avea 100 de ani, eu tot voi fi lângă ea, pentru a o apăra, este copilul meu şi mă doare enorm nedreptatea care se întâmplă. Tocmai de aceea, am înfiinţat un blog, www.victimeleketamineidinhateg.blogspot.com, acolo unde toată lumea va putea afla adevărul despre toată mascarada făcută de DIICOT, poliţişti, judecători şi adversarii mei politici. Cât de curând, voi înfiinţa şi o asociaţie împotriva victimelor abuzurilor acestor instituţii, pentru că am această forţă de a mă lupta cu sistemul. Consider că dacă nu aş fi fost primar, Oana acum ar fi fost liberă. Nu credeam vreodată că voi ajunge în anul 2010, să fiu vânat politic şi lovit acolo unde mă doare cel mai rău. Oricum, mă voi lupta pentru copilul meu, pentru că ştiu că este nevinovat”, a declarat Nicolae Timiş.

8 comentarii la „„Fiica mea este arestată numai pentru că o cheamă Timiş”

 • nu cred ca chiar nu o au cu nimic la mina,acuma il inteleg si pe dl timis ca si apara copilul,e normal oricare ar face o,dar mai putea dn sa sa mai aiba grija si de anturajul ficei si de educatia ei ,nu numai sa i dea bani cu sacul ca uite unde se ajunge,il compatimesc sincer ca si eu am copil si dne fereste.crred ca si sotia mai are vina care de obicei ascund pacatele ficei.

 • De ce nu au arestat-o pe fiica primarului din Deva? k vorba aia.. sunt mai multi alegatori, daca puneti problema astfel. Este normal pentru orice parinte sa isi apere fiica si, in acest caz imaginea de primar. Nu cred ca venea DIICOT-ul cu o astfel d eoperatiune daca nu avea ceva probe.

 • Asa…si marmota invelea ciocolata…Si Timis…uite/asa o barba avea!!

 • RUSINE MESAGERUL HUNEDOREAN DUPA CE ATI STERS MESAJELE POSTATE IN ZILELE TRECUTE PE ACEST ARTICOL.

 • DROGURI LA HATEG.DE CAND PANA CAND CHIAR IN HATEG.
  E CHIAR DE TOT ,CUM DE SE GASESC ACESTE DROGURI IN VANZARE IN ROMANIA.
  CE EDUCATIE A PRIMIT ACEASTA FATA.
  EXISTA O SINGURA SPERANTA SPOVEDANIA LA UN PREOT ORTODOX SI EA SE POATE SALVA.ALTFEL CU DROGURILE NU E DE JOACA.RUSINE HATEG!
  DAR MAI STII POATE NU E NIMIC ADEVARAT.NU INTAMPLATOR MESAGERUL HUNEDOREAN A STERS INAINTE MESAJELE REFERITOR LA ACEST ARTICOL.

 • BA,V-A TREBUIE UE AVETI UE+DROGURI+HOMOSEXUALITATE+TAIERE 25% SALARI ALE BUGETARIILOR+FMI PE CAPUL VOSTRU PENTRU 50 DE ANI +CIPURI IN PASAPOARTE ,ETC.
  PROPUN IESIREA RAPIDA DE SUB ACEASTA CARACATITA A UE ,CHIAR DE LA ANUL SI IESIREA RAPIDA DE SUB ARIPA NEAGRA A FMI-LUI URGENT!
  FITI CU CAPUL PE UMAR ROMANI!

 • Nene, nu te mai excita atata ca scrii gresit..V-a se scrie legat!!!

 • hopa brusc her timis este persecutat dar uita pe cati a persecutat
  sunt sigur ca daca era vorba de alta persoana her timis nu il durea nici macar in cot
  asa is toti politicienii cand justitia incepe sa le caute in probleme, cu atat mai mult cand nu mai au protectie sau spate
  eu propun sa se faca un schimb el dupa gratii si fiica lui afara tocmai pe criteriu ca fata mai poate avea un viitor iar asta a facut destul rau
  her timis a fost tinut in brate de fra su acum oare ce ar fi daca organele abilitate se pun la controale pe la primarie si prin afacerile personale?
  inainte cand organele se puneau la control avea grija fratiorul sa nu se intample nimic acum insa oare cine mai protejeaza pe al doilea traseist al familiei?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura