Sport

„Fără politică la FC Hunedoara”

Ciprian Marinuţ

Cei trei participanţi la şedinţa de ieri a membrilor fondatori ai FC Hunedoara au amânat deciziile menite a readuce fotbalul de performanţă în municipiul de pe Cerna, însă au căzut de acord asupra eliminării politicii de la club.

Sunt necesare modificări de statut

Gelu Simoc, reprezentantul lui Mircea Lucescu, George Mara, delegatul lui Ioan Andone şi primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, din partea muncipalităţii, s-au întâlnit, ieri, pentru a pune la cale viitorul FC Hunedoara, echipă admisă, luni, în Liga a III-a. Discuţiile au ţintit numeroase aspecte legate de activitatea echipei, de la noii sponsori, până la organigramă. Din păcate, soluţii acceptate cu unanimitate nu s-au găsit deocamdată pentru nici un capitol. Aşa că singurele aspecte asupra cărora s-a căzut de acord au fost eliminarea politicii şi schimbarea statutului. „Pot afirma că s-a terminat cu politica la FC Hunedoara. Se va modifica statutul, în aşa fel încât echipa să nu mai depindă de capriciile nimănui. Ne gândim, în perspectivă, la înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni, pentru că numai aşa se poate readuce fotbalul de performanţă la Hunedoara”, a spus Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei.

Sponsorii trebuie să promită promovarea

Edilul Hunedoarei a confirmat că oamenii de afaceri Cornel Ene şi Ovidiu Luca doresc să investească la FC Hunedoara, însă a precizat că aceştia nu sunt singurii şi că acceptarea oricărui finanţator este condiţionată de promiterea promovării. „Luca şi Ene şi-au anunţat disponibilitatea de a finanţa echipa. Însă simplul fapt că au fost văzuţi la stadion, nu înseamnă că ei vor fi sponsorii principali şi că vor avea putere totală de decizie. Mai sunt şi alţii care doresc să investească, iar noi îi vom accepta doar pe cei care vor promite că echipa va lupta pentru promovare. De asemenea, Consiliul Local va trebui să sprijine ehipa minimum cu acordarea stadionului Michael Klein”, a precizat edilul Hunedoarei.

Mitrică e încă antrenor

Până la noua şedinţă a membrilor fondatori, programată în 5 august, FC Hunedoara îşi va continua activitatea pe aceleaşi coordonate. „Nelu Mitrică e încă antrenor, iar băieţii se pregătesc sub comanda sa la stadion”, a precizat Ovidiu Hada. Nu înseamnă însă că nu sunt posibile schimbări şi că noii investitori nu vor avea un cuvânt asupra organigramei clubului şi a lotului de jucători. „Am văzut că s-au vehiculat tot felul de nume în privinţa noului preşedinte şi a noilor antrenori. Nimic nu e stabilit deocamdată. Cu siguranţă însă că vor fi modificări. Nu cred că pe Becali l-a întrebat cineva de ce a adus un antrenor sau un jucător anume. Aşa că şi sponsorii echipei vor putea decide în acest sens. Nelu Mitrică e un antrenor valoros, tinerii noştri sunt talentaţi, însă pentru promovare e nevoie de profesionişti. Vor rămâne doar cei care vor avea calităţile necesare pentru a ataca Liga a II-a”, a afirmat Ovidiu Hada.

FC Hunedoara va evolua sezonul viitor în Liga a III-a, după ce actele de cumpărare a locului de la echipa CS Eolica Baia Tulcea au fost aprobate, luni, de Federaţia Română de Fotbal. Echipa hunedoreană a fost repartizată în Seria a V-a, din care mai fac parte: Luceafărul Oradea, CSM Şcolar Reşiţa, ACS Recaş, Bihorul Beiuş, Jiul Petroşani, Milenium Gearmata, FC Timişoara II, Naţional Sebiş, NOVA Becicherecu Mic, Autocatania, CFR Simeria, Termo Turnu Severin, Fortuna Covaci, CFR Timişoara şi Gloria Arad. „Alb – albaştrii” vor disputa primul meci pe teren propriu, în 20 august, când vor înfrunta pe FC Bihorul Beiuş.

2 comentarii la „„Fără politică la FC Hunedoara”

 • E clar……se alege praful in felul asta,noi vrem ceva care este imposibil si anume:

  1) Cineva sa dea banii,echipa sa fie a orasului si sa fie condusa politic……..imposibil asa ceva

  2) Leu si compania vor in AGA dar fara sa bage mana in buzunar,adica sa aiba putere de decizie dar fara sa cheltuiasca ceva………..imposibil,nu cred ca exista cineva asa prost sa accepte asta

  3) Hada vrea si el ceva,sa l aduca pe Alic cu numele de CORVINU……imposibil,numele de CORVINU si tot palmaresul sunt sub sechestru la finante…si cred ca mai vreea si ceva voturi

  Va spun un lucru:

  IN FELUL ASTA NU SE FACE PERFORMANTA

  Nu se poate face performanta fara bani si nu cred ca exista cineva care sa dea bani fara a avea un castig(fie el si ipotetic,sunt sigur ca scopul lor este de a juca in B unde sa creaca copii si sa i vanda),daca astia….ene…bozgoru…leu..si care mai sunt interesati vor sa faca ceva hai sa i lasam sa investeasca si poate sa si castige,noi castigam la randul nostru pentru ca o sa avem fotbal in Hunedoara.

 • OBIECTIV:PROMOVAREA IN LIGA A -II-A.
  NU SE POATE SA RAMANETI IN LIGA III-A SAU A IV-A.
  VA FII GREU DAR NU IMPOSIBIL TINAND CONT CA SI JIUL DE IN ACEEASI SERIE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura