Politica si administratie

„Este o sfidare la adresa banului public”

Nicolle Ebner

Consilierul local PRM Orăştie, Constantin Stoica (foto), acuză executivul primăriei de lipsă de transparenţă şi de cheltuirea banului public pe criterii de interese personale, nicidecum pentru binele comunităţii.

„Nu mi-au dat nici un raport”

Constantin Stoica este revoltat din cauza faptului că, în bugetul pe anul 2010, este prevăzut un sprijin financiar în valoare de 120.000 lei pentru Clubul Sportiv „Dacicus” din Orăştie, club despre care afirmă că aparţine consilierului local PDL, Nicolae Iordăchescu. Potrivit lui Stoica, alţi 12.000 de lei din bugetul local sunt alocaţi consilierului local PSD Adinel Botescu, pentru clubul său de tenis. La şedinţa în care a fost aprobat bugetul pentru anul 2010, consilierul PRM a propus celorlalţi aleşi locali să nu se mai acorde bani de la bugetul local unor activităţi ale consilierilor, însă propunerea lui a fost luată în râs. „Ce mă deranjează cel mai mult este faptul că şi anul trecut a fost aceeaşi situaţie. S-a făcut un contract de asociere între Consiliul Local Orăştie şi Clubul sportiv „Dacicus”, iar conform acestuia, trebuia prezentat un raport al activităţilor şi al modului în care au fost cheltuiţi banii alocaţi de la bugetul local. Deşi am avut promisiuni că se va face un astfel de raport, nu s-a făcut nimic. Se întâmplă tot felul de chestii lipsite de transparenţă. Încă din 2009, am fost împotriva acestei asocieri, dar prefectura consideră că este legal să dai bani publici unor aleşi locali”, afirmă Constantin Stoica. Reprezentantul PRM în consiliul local declară că de la începutul anului, a cerut sistematic raportul activităţii Clubului Sportiv „Dacicus”, dar: „m-au sfidat. S-a înfiinţat un fel de castă locală, iar primarul le dă bani la toţi, ca să treacă bugetul fără amendamente sau comentarii. Este o sfidare la adresa banului public”.

Criză, care criză?

Potrivit alesului local, fosta echipă de fotbal „Dacia” Orăştie, care a activat în divizia C până în 2008, şi care a fost desfiinţată, deoarece primăria nu a achitat contribuţia anuală, de 100.000 de lei. În schimb, dă mai mulţi bani din bugetul local, pentru susţinerea în divizia D a echipei de fotbal din cadrul CS „Dacicus”. „Prin urmare, clubul rămâne în continuare club privat al PDL, susţinut din banii locuitorilor. Nu este normal, în an de criză, când în Orăştie nu sunt fonduri pentru reparat trotuare şi străzi. Suntem de ruşinea lumii. Am propus să înfiinţăm o echipă de fotbal, care să fie în totalitate a municipiului, nu privată, dacă tot se dau bani publici”, a adăugat Constantin Stoica, supărat că nici această iniţiativă nu a fost luată în calcul de către consilierii locali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura