FlashSport

„Escaladă auto” la Straja Lupeni

Ciprian Marinuţ

Nume grele din rândul piloţilor licenţiaţi şi medaliaţi în competiţiile naţionale şi un numeros grup de piloţi amatori se vor întrece, azi şi mâine, în cadrul ediţiei a III-a a Cupei „Straja Lupeni”, singurul raliul de viteză pe traseu montan din judeţul Hunedoara.

Traseu de cinci stele

Raliul „Straja – Lupeni” este unul dintre cele mai spectaculoase din ţară, pentru că traseul este unul pe cât de complicat şi plin de capcane, pe atât de permisiv la dezvoltarea unor viteze care cresc adrenalina şi produc show. Astfel, concurenţii vor trebui să-şi etaleze măiestria în arta pilotajului pe o porţiune de 3,1 kilometri din drumul judeţean 644A dintre Lupeni şi Straja, care are şase viraje de dreapta, şase viraje de stânga şi patru „ace de păr” şi o diferenţă de nivel de aproape 1.000 de metri. „Încă de la prima ediţie, de acum trei ani, mi-a plăcut la Straja, pentru că traseul e unul de cinci stele. Are şi porţiuni în care e solicitată îndemânarea piloţilor, dar şi secţiuni unde contează puterea maşinii”, a spus Mihai Câmpeanu, unul dintre piloţii hunedoreni specialişti ai acestor trasee montane.

Peste 50 de participanţi

Competiţia este organizată de Automobil Clubul Român – Filiala Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Lupeni şi va alinia la start 25-30 de piloţi licenţiaţi şi cam tot atâţia amatori. „Licenţiaţii vor concura între ei şi vor puncta pentru Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan, iar amatorii se vor întrece în cadrul Campionatului Judeţean de VTM. Obiectivul organizării acestei competiţii pentru amatori este descoperirea şi promovarea de noi talente, precum şi oferirea unui cadru organizat pentru antrenament, pentru piloţii amatori”, a declarat Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara.

Primii clasaţi la cele două categorii şi la diversele clase de concurs vor primi cupe şi medalii. Se vor acorda şi premii în bani, însă numai primilor cinci din clasamentul general, astfel: locul 1- 350 lei, locul 2- 250 lei, locul 3- 150 lei, locul 4- 100 lei, locul 5- 50 lei. Se va acorda şi “Cupa VTM 2010 Lupeni – Straja”, pentru cel mai bun timp de parcurgere a traseului.

Pe timpul desfăşurării raliului, mâine, 25 septembrie, circulaţia rutieră pe DJ 664A va fi închisă între orele 7.30 – 11.30 şi, respectiv, 12.30 – 18.30. În perioadele mai sus menţionate se vor desfăşura probele de concurs. Turiştii pot folosi artera rutieră între orele 11.30 – 12.30.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura