„Escaladă auto” la Straja Lupeni

24 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Nume grele din rândul piloţilor licenţiaţi şi medaliaţi în competiţiile naţionale şi un numeros grup de piloţi amatori se vor întrece, azi şi mâine, în cadrul ediţiei a III-a a Cupei „Straja Lupeni”, singurul raliul de viteză pe traseu montan din judeţul Hunedoara.

Traseu de cinci stele

Raliul „Straja – Lupeni” este unul dintre cele mai spectaculoase din ţară, pentru că traseul este unul pe cât de complicat şi plin de capcane, pe atât de permisiv la dezvoltarea unor viteze care cresc adrenalina şi produc show. Astfel, concurenţii vor trebui să-şi etaleze măiestria în arta pilotajului pe o porţiune de 3,1 kilometri din drumul judeţean 644A dintre Lupeni şi Straja, care are şase viraje de dreapta, şase viraje de stânga şi patru „ace de păr” şi o diferenţă de nivel de aproape 1.000 de metri. „Încă de la prima ediţie, de acum trei ani, mi-a plăcut la Straja, pentru că traseul e unul de cinci stele. Are şi porţiuni în care e solicitată îndemânarea piloţilor, dar şi secţiuni unde contează puterea maşinii”, a spus Mihai Câmpeanu, unul dintre piloţii hunedoreni specialişti ai acestor trasee montane.

Peste 50 de participanţi

Competiţia este organizată de Automobil Clubul Român – Filiala Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Lupeni şi va alinia la start 25-30 de piloţi licenţiaţi şi cam tot atâţia amatori. „Licenţiaţii vor concura între ei şi vor puncta pentru Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan, iar amatorii se vor întrece în cadrul Campionatului Judeţean de VTM. Obiectivul organizării acestei competiţii pentru amatori este descoperirea şi promovarea de noi talente, precum şi oferirea unui cadru organizat pentru antrenament, pentru piloţii amatori”, a declarat Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara.

Primii clasaţi la cele două categorii şi la diversele clase de concurs vor primi cupe şi medalii. Se vor acorda şi premii în bani, însă numai primilor cinci din clasamentul general, astfel: locul 1- 350 lei, locul 2- 250 lei, locul 3- 150 lei, locul 4- 100 lei, locul 5- 50 lei. Se va acorda şi “Cupa VTM 2010 Lupeni – Straja”, pentru cel mai bun timp de parcurgere a traseului.

Pe timpul desfăşurării raliului, mâine, 25 septembrie, circulaţia rutieră pe DJ 664A va fi închisă între orele 7.30 – 11.30 şi, respectiv, 12.30 – 18.30. În perioadele mai sus menţionate se vor desfăşura probele de concurs. Turiştii pot folosi artera rutieră între orele 11.30 – 12.30.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Ne vin tot mai multe semnale de la oameni nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi atunci când merg să-şi...

Bulina neagra

 Nicolae Pavel, criminal din Uricani Pentru că, deşi şi-a ucis cu bestialitate soţia, înjunghiind-o de 19 ori, şi şi-a lăsat...

Bulina alba

Tiberiu Pasconi, primarul comunei Toteşti Pentru că încearcă să înfiinţeze în comuna sa, împreună cu alte administraţii locale, un parc...

Închide