Actualitate

„Drumul dacilor”, reparat de Consiliul Judeţean

Carmen Cosman

Drumul judeţean care face legătura directă dintre comuna Boşorod şi cetăţile dacice din Munţii Orăştiei va fi reparat cel puţin parţial de Consiliul Judeţean, acesta fiind prins în planul de investiţii pentru acest an.
 

Leagă Boşorodul de Costeşti
Judeţul Hunedoara are cea mai lungă reţea de drumuri judeţene din România, care depăşeşte bine 1.400 de kilometri. Dacă pentru unele dintre aceste căi de acces, s-au găsit fondurile necesare reabilitării, drumuri despre care oficialii au vorbit în repetate rânduri, unele aşteaptă şi acum bani, pentru a fi modernizate. O bună bucată din drumurile judeţene care străbat Hunedoara este cel mult pietruită, restul arată mai rău decât un drum comunal. Este şi situaţia DJ 668A, o cale de acces care face legătura dintre comuna Boşorod şi Costeşti, prin satul Alun şi cătunul Târsa, care ar putea constitui o alternativă extrem de pitorească pentru drumul clasic ce duce la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, în condiţiile în care traversează creasta muntelui.

Contractele, atribuite de anul trecut
Potrivit situaţiei oficiale a Consiliului Judeţean Hunedoara, în judeţ sunt 1.411,956 de kilometri de drumuri, dintre care aproape 500 de kilometri o reprezintă drumurile pietruite, iar alţi 171 de kilometri sunt din pământ. Acestea sunt cele care ar avea nevoie stringentă de modernizare, chiar dacă în opinia oficialilor, prioritare sunt cele care duc spre zonele mai populate sau înspre cele cu potenţial turistic ridicat. Pentru acest an, însă, CJ Hunedoara a prevăzut alocarea a aproape 111 milioane de lei pentru lucrările de investiţii prognozate, ce cuprind modernizări de drumuri, îmbrăcăminţi bituminoase sau întreţinerea acestora. Majoritatea contractelor au fost atribuite încă de anul trecut, însă lucrările continuă şi în 2011. Printre drumurile cuprinse în acest an pe lista de investiţii, se regăsesc DJ 668 A, care va fi modernizat şi reabilitat între kilometri 24 + 750 – 36 + 395, DJ 705 J: DJ 668 A, între km 1 + 200 – 10, respectiv 5 + 100 – 9 + 400, cu întreruperi, modernizarea drumului Costeşti–Sarmizegetusa, care între timp, au fost predate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv drumul judeţean 668, limită cu DN 66. În total, însă, lista de investiţii pentru 2011 cuprinde reabilitarea şi modernizarea a 26 de drumuri judeţene, printre care şi “drumul dacilor”.

One thought on “„Drumul dacilor”, reparat de Consiliul Judeţean

  • dacă mai rămâne Molozzz, la cjh sigur se vor face puţini km de drumuri judeţene cu bani foarte mulţi……ăsta chiar nu vrea să ne lase în pace şi să se ducă la oile lui………cred că useleul e perdant sigur cu molozzzz…….întrebaţi oamenii din Deva……..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura