„Doar vaca nebunã îşi voteazã mãcelarul”

05 IMG_2077
Nicolle Ebner 

Conducerea PNŢ-CD, aripa Radu Sârbu, a decis să-l susţină, în turul doi al prezidenţialelor, pe Mircea Geoană, apreciind că acesta este în măsură să scoată România din criza politică şi economică în care s-a afundat în ultimele 11 luni.

Pact politic…
Gheorghe Ciuhandu, vicepreşedintele PNŢ-CD şi primarul Timişoarei, îi linişteşte pe ţărănişti şi pe simpatizanţii PNŢ-CD, spunând că sprijinul acordat candidatului social-democrat nu reprezintă o afiliere la doctrina PSD. „Este doar un pact politic, sprijinit de oameni care văd camarila din jurul lui Băsescu şi care simt pe propria piele că administraţia este nefuncţională. PNŢ-CD îl susţine pe diplomatul Geoană şi proiectul Johannis şi cerem de la viitorul guvern depolitizarea administraţiei, descentralizarea reală economică şi financiară şi sprijinirea de la bugetul de stat-cofinanţarea-proiectelor de dezvoltare locală şi regională. Asta dorim în contrapartida susţinerii, iar membrii PNŢ-CD şi simpatizanţii noştri trebuie să ştie că nu ne-am vândut, ci susţinem o alternativă credibilă”, a declarat vicepreşedintele PNŢ-CD, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Deva.

…pentru reconciliere naţională
Dat fiind faptul că PSD are o structură organizatorică importantă, în toate localităţile din ţară, ţărăniştii nu vor participa la desfăşurarea campaniei electorale,
dar vor explica alegătorilor importanţa votului pentru Mircea Geoană. „Susţinerea candidatului PSD va consta în lămurirea  propriului nostru electorat de importanţa alegerii unui preşedinte diplomat. Prea tare ne-a dezbinat Traian Băsescu, iar pactul politic cu PSD are tocmai scopul realizării unei reconcilieri naţionale. Doar vaca nebună îşi votează măcelarul şi nu suntem de acord ca Băsescu să-şi facă jocurile politice pe spinarea PNŢ-CD”, a declarat şi Radu Sârbu, preşedintele PNŢ-CD, la aceeaşi conferinţă de presă. 
Primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, preşedintele PSD Mircea Geoană, candidatul Alianţei politice PSD+PC la Preşedinţie, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis – agreat pentru funcţia de prim-ministru, şi preşedintele PNL Crin  Antonescu au semnat, ieri, Parteneriatul pentru Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.