„De ce as asculta acest guvern nelegitim?”

05 Mircia Molot  9757

Nicolle Ebner

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ,  nu exclude posibilitatea de a nesocoti Legea 329/2009, emisă de guvernul demisionat Boc, privind acordarea celor opt zile de concediu fără plată, impuse la capitolul măsuri de reducere a cheltuielilor de personal în sistemul bugetar.

Variantele lui Moloţ
Mircea Ioan Moloţ declară că va propune angajaţilor trei variante şi o va aplica pe cea agreată de ei. Astfel, Moloţ le va propune angajaţilor CJH să închidă instituţia câte o săptămână în lunile noiembrie şi decembrie, astfel încât să se facă economie şi la facturile de energie electrică şi termoficare, conform legii care face trimitere la reducerea cheltuielilor. Varianta de a trimite acasă o parte din personal, prin rotaţie, iese din calcul, mai spune preşedintele CJH, pentru că este afectată continuitatea activităţii. Şi nu va aplica nici procedura adoptată de alţi şefi de instituţii, care-şi pontează angajaţii „liber”, nu le dau nici un ban, dar îi cheamă la muncă. „Ar mai fi varianta să nu ţin cont de acest guvern nelegitim. Nici nu ştiu cum dă astfel de legi. Stă acolo; pentru că-l mai are pe preşedintele Băsescu. De ce l-aş asculta? Mă voi consulta cu juriştii, să văd ce mi se poate întâmpla, dacă nu trimit oamenii acasă în cele opt zile. Dacă mă va cerceta DNA pentru abuz în serviciu, asta este. Dar, în apărarea mea voi aduce toate legile nerespectate de actualul guvern, fără ca organele în drept să ia măsuri şi sunt convins că instanţele internaţionale îmi vor da câştig de cauză”, a mai declarat Mircea Ioan Moloţ.

 

Ce spune legea
Decizia va fi luată până la începutul săptămânii viitoare. Potrivit prevederilor Legii 329/2009, în vederea încadrării în constrângerile bugetare, în perioada octombrie-decembrie 2009, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal, în medie, cu 15,5 la sută/lună, prin acordarea personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, până la 10 zile libere fără plată sau reducerea programului de lucru, astfel încât să asigure continuitatea serviciilor de interes public.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.