Eveniment

„Dar pentru Dumnezeu”

Icoane pe sticlă, ouă ornamentate manual şi felicitări de Paşti, toate realizate de micuţii artişti, elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice ”Sigismund Toduţă” din Deva. Operele prichindeilor pot fi admirate în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

O icoană, pentru un zâmbet

Cu ocazia sărbătorilor pascale, unul dintre profesorii de arte plastice a Liceului Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, din Deva, s-a gândit să organizeze pentru micuţii pictori talentaţi, o expoziţie cu temă creştină. Astfel, pe parcursul a câteva săptămâni, copiii au pictat icoane, au încondeiat ouă şi alte astfel de obiecte artistice, care, astăzi, pot fi văzute în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Proiectul nostru «Icoană din suflet de copil. Dar pentru Dumnezeu» a fost realizat cu scopul de a readuce zâmbetul pe faţa unor persoane, care au uitat cât de frumos este să fii fericit. La punerea în aplicare a ideii, au luat parte mai multe cadre didactice, colegi de-ai mei, dar şi părinţii copiilor, care s-au arătat bucuroşi că micuţii lor vor avea propria expoziţie. Cei 30 de elevi care au lucrări expuse au fost foarte mândri că pot face parte dintr-un asemenea proiect şi pot să vă zic că niciodată nu s-au arătat obosiţi, cu toate că unii dintre ei au doar şapte anişori, iar lucrările au fost efectuate după orele de curs, în fiecare zi, timp de aproape şase ore. Sunt mândră de ei!”, spune Cristina Rişcuţă, profesor de arte plastice.

„Le vom dona”

Proiectul la care au luat parte elevii amintiţi are mai multe etape. Prima a constat în realizarea lucrărilor artistice, la care au luat parte şcolari din clasele I-VII a Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”. În etapa a doua, mai multe familii sărace din judeţ vor fi ajutate cu mâncare, jucării, îmbrăcăminte şi rechizite, iar într-o ultimă fază, vor primi daruri şi cei din cadrul fundaţiei „Sfântul Francisc”, care în prezent, găzduieşte 190 de copii. La sfârşitul celor 10 zile în care vor sta expuse în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Deva, operele de artă realizate de micii artişti vor fi donate unui azil de bătrâni din Hunedoara. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura