„Dacă nu termini cu întrebările, îţi pun cătuşele”

Livia Botici

Un poliţist comunitar din Deva s-a dat ieri în stambă, în timp ce sancţiona o şoferiţă care îşi oprise maşina pe trotuar, în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate. Fratele femeii a fost ameninţat cu cătuşele, de către agent, pentru simplul motiv că l-a rugat să-i spună în baza cărei legi o amendează pe sora sa.

„Ne este frică de repercusiuni”

Ieri după-masă, în jurul orei 14, şoferiţa cu pricina şi-a lăsat maşina pe un trotuar din interiorul parcării Spitalului Judeţean, pentru a-şi duce verişorul la Urgenţă, acesta simţindu-se foarte rău. Cu toate că lângă maşina ei mai erau şi alte autoturisme parcate pe trotuar, agentul comunitar Vasile Bulea nu a blocat decât roţile autoturismului devencei. Femeia spune că nu vrea să-şi dezvăluie identitatea, de teamă ca nu cumva oamenii legii să se răzbune. „Nu îmi explic cum se poate aşa ceva, numai eu am greşit? Lângă maşina mea era o alta, parcată pe acelaşi trotuar, dar roţile acesteia nu au fost blocate. Mai mult, când fratele meu a sunat la dispeceratul Poliţiei Comunitare, pentru a relata nedreptăţile petrecute, o persoană care se afla lângă cel care a răspuns la telefon spunea: Ce-i trebuie mă şi la ăla, că mă duc la el şi-i dau două, de-l întorc cu… în sus?. Este incredibil, oare chiar trăim în junglă? Vă spun sincer, mi-e frică să vă spun cum mă cheamă, pentru că cine ştie ce se poate întâmpla”, afirma şoferiţa.

Ameninţat cu cătuşele

După ce roţile autoturismului au fost blocate, fratele devencei s-a dus la agentul comunitar Vasile Bulea, care scria procesul verbal, şi i-a cerut să-i spună care este temeiul legal, în baza căruia a dispus blocarea maşinii. Deranjat de atitudinea curioasă a bărbatului, agentul s-a oprit din scris şi l-a atenţionat pe devean: „Dacă nu termini cu întrebările acestea, mă dau jos din maşină şi îţi pun cătuşele!”, a spus, nervos, agentul. „Aşa ceva nu este posibil, cum să mă ameninţe că mă încătuşează? Sunt vreun infractor? Ce se întâmplă cu excesul acesta de zel? Aceştia sunt oamenii care spun că reprezintă dreptatea şi legea în România? Dacă este aşa, înseamnă că suntem de râsul lumii”, a declarat bărbatul.

Nici el nu cunoştea legea

În timpul aceluiaşi incident, agentul comunitar a dovedit că nici măcar nu cunoaşte legea, asta, pentru că, după ce şoferiţa a plătit amenda şi l-a întrebat unde ar putea să-şi parcheze automobilul, poliţistul comunitar cu pricina a îndrumat-o pe femeie într-un loc la fel de nepermis pentru parcare.

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a-şi spune punctul de vedere privitor la atitudinea agentului din subordinea sa, Cristian Cioflica, directorul Poliţiei Comunitare Deva, spune că nu este prima dată când agentul Vasile Bulea comite greşeli. „O să fac o anchetă, pentru a vedea exact ceea ce s-a întâmplat. Din păcate, nu este pentru prima dată când agentul Vasile Bulea se comportă inadecvat. Pentru a fi respectaţi, poliţiştii comunitari nu trebuie să se comporte deplasat, ei nu au dreptul să ameninţe cu cătuşele. Nu numai cei din poliţia comunitară dovedesc lipsă de respect, aş putea spune că 80 la sută dintre oameni sunt aşa. Din nefericire, pentru mine, tot încerc să-mi educ subalternii, dar este o muncă foarte grea, pot să spun, chiar imposibilă”, a declarat directorul Poliţiei Comunitare Deva.

16 comentarii la „„Dacă nu termini cu întrebările, îţi pun cătuşele”

 • 23 iunie 2010 la 6:41
  Legătură permanentă

  Halal sef al Politiei Comunitatre care afirma senin ca ”nu este prima dată când agentul Vasile Bulea comite greşeli”.Ce masuri a luat impotriva agentului daca e asa? De ce il platim?
  In privinta soferitei, cine greseste plateste.

 • 23 iunie 2010 la 8:47
  Legătură permanentă

  CErcetarile ar trebui facute si pentru „marele sef”Cristian Cioflica care este la fel de ” bine pregatit ” ca si colegii lui ..VAI DE CAPUL VOSTRU ..politisti comunitari bani cheltuiti aiurea sa sa plateasca primaria ca si asa nu faceti NIMIC bun in mun.DEVA

 • 23 iunie 2010 la 9:38
  Legătură permanentă

  Se pare ca politia comunitara pandeste si vaneaza obsesiv zona spitalului judetean si in mod constant femei, soferite cu dacia. RUSINE!!! Clar ca in zona spitalului vin oameni cu bolnavi, cu necazuri si pt ca nu e deajuns vine si politia cu exces de zel! Curajosii politisti lipsiti de educatie elementara agreseaza verbal soferitele mai ales- cu ele se simt si ei puternici… Domnule Cioflica apartitia in presa va lasa rece? Ce trebuie facut oare? Trebuie neaparat sa apelam la presa si mass-media nationala? De ce politistii ” ataca” doar dacia autohtona, le e frica de proprietarii masinilor de lux parcate exact inacelasi loc?

 • 23 iunie 2010 la 11:45
  Legătură permanentă

  FELICITARI pt ARTICOL!!! PRESA ARE PUTEAREA DE A STOPA ABUZURILE ACOLO UNDE PRETINSII „OAMENI AI LEGII” ACTIONEAZA ABUZIV SI ILEGAL!

 • 23 iunie 2010 la 11:48
  Legătură permanentă

  Intr-adevar, am avut si eu o altercatie cu un „bulea” din asta, eram impreuna cu sotul meu peBd. Iuliu Maniu si, observand , tot asa, cum din exces de zel, „tovarasii” actionau asupra unei masini parcate (CULMEA !!!) intr-o zona unde NU EXISTA SEMN DE „OPRIRE INTERZISA”, l-am intrebat in ce baza ii salta masina omului. Bineinteles ca a dat din colt in colt, noi am insistat, iar el n-a avut alt argument decat : „Daca ne mai deranjati, noi imediat va cerem sa va legitimati, mergem la sectie si asa mai departe”. I-am raspuns simplu, ca nu suntem niste „coborati din copaci” si ca nu ne intimideaza atitudinea lui si ca ne cunoastem atat drepturile, cat si obligatiile, mai ales ca el e in postura de om care incalca o lege! Domnul „organ” a schimbat tonul urgent in clipa in care colegul sau (care in tot acest timp vorbea la telefon), s-a apropiat si i-a spus ceva la ureche. Ghiciti ce-a urmat ! Deblocarea urgenta a rotilor vehiculului in cauza, si disparitia masinii galbene cu platforma, in mare viteza de la locul cu pricina. De-abia atunci am observat si noi pe cine „aparasem” impotriva „hingherilor de masini” : masina acea nr.de inmatriculare AB-25-MAI (!!!). Sa mori de ras, nu alta, dar vedeti cu cine avem de-a face ?!? Si astia-s platiti din banii nostri, fratilor !

 • 23 iunie 2010 la 12:48
  Legătură permanentă

  Saptamana trecuta acesti police comunitari amenintau cu pistolul un cetatean care era nedumerit de o ridicare de autoturism din centrul orasului….cred ca au vazut prea multe seriale „MIAMI VICE”…

 • 23 iunie 2010 la 14:52
  Legătură permanentă

  JOS CIOFLICA !!!
  Fratilor hai sa strangem semnaturi si sa schimbam electricianul din fruntea Politiei comunitare, acest monument al incompetentei si slabei pregatiri( apropo ce scoala de pulitie a facut?)Nu mai suport sa platesc prin taxe si impozite un asemenea „personaj”, functionar public de tip leguma care isi bate joc de noi toti, sfidandune prin declaratiile „inteligente” pe care le face la adresa locuitoriilor orasului care pt el in procent de 80% sunt lipsiti de respect ( cum or fi ceilalti 20%….?)
  Cand a fost la big fm la emisiune nu a reusit sa scoata mai mult decat cateva propozitii monosilabice la intrebariile ascultatoriilor .LA ASA SEF ASA SUBALTERNI !!! RUSINE !!! si culmea ii mai si platim
  Felicitari pentru articol , cred ca CIOFLOCA este cel mai innegrit la buline si daca rasfoiti arhiva e „fruntas” !!!

 • 23 iunie 2010 la 15:11
  Legătură permanentă

  Va veni ZIUA in care vor plati in fata Lui Dumnezeu pentru RIDICATUL MASINILOR DIN FATA SPITALULUI !!! NESIMTITII !!!

 • 23 iunie 2010 la 19:12
  Legătură permanentă

  D E M I S I A !!!
  PLEACA DIN DEVA, TARANE, PLEACA DIN DEVA !!!
  …daca declara ca este prea greu sa isi conduca oamenii mai bine sa plece… la tara …in KONGO …sau unde l-or primi!
  Semnez si eu petitia lui scartan.

 • 23 iunie 2010 la 19:25
  Legătură permanentă

  Fratilor,nu mai dati in el,nu are nici o vina,asa este el……ectrician.

 • 23 iunie 2010 la 19:32
  Legătură permanentă

  Asemenea articole am vazut,vedem si vom vedea in continuare pentru ca cei care i-l tin in brate pe seful militiei comunitare din Deva nu se sesizeaza si nu iau nici o masura impotriva lui.Noi observam,ne plingem seful militiei comunitare Deva este cel mai negru imbulinat dar degeaba.Rusine primarului care se face ca nu vede si nu aude plinsul cetatenilor din Deva,care sunt obligati sa plateasca aceste elemente care urasc cetatenii acestui oras.RUSINEEEEEEEE!!!!!!

 • 23 iunie 2010 la 19:38
  Legătură permanentă

  Pentru a nus stiu cata oara acest tovaras Cioflica isi dovedeste incompetenta sia chiar mai mult de atat mai da si declaratii cu care se face de ras singur,de altfel de cate ori deschide gura scoate doar porumbei….ai pacii.Eu zic sa-i propunem sa si dea demisia de onoare (daca are asa ceva)si asa ne mai lase in pace…asa ca Omul potrivit la locul potrivit! deci tovarase Cioflica LASA NE

  SAlutari lui Scartan

 • 23 iunie 2010 la 19:48
  Legătură permanentă

  Marea problema a noastra,a cetatenilor din Deva care nu avem de ales si i-i platim in fiecare luna pe acesti incompetenti,este aceea ca ei s-au obisnuit cu articolele din ziar,cre se scriu si lumea uita a doua zi.Au vazut ca nimeni nu ia nici o masura impotriva lor,asa ca i-si permit sa faca ce vor ei.Sunt convins ca citesc fiecare articol in care lumea se plinge de incompetenta lor si rid in sinea lor,fiind siguri ca nici de data asta nu v-a lua nimeni nici o masura impotriva lor.RUSINE sa la fie si lor si celor care-i tin in brate,i-i apara si sunt de acord cu abuzurile pe care le fac zi de zi.

 • 23 iunie 2010 la 19:58
  Legătură permanentă

  O sa ne trezim fratilor azi miine ca si numai pentru motivul ca le atragem atentia ca fac abuz si i-si bat joc de oamenii acestui oras,o sa ne puna catusele si o sa ne bage pumnul in gura ca pe vremea odiosului.Noi trebuie doar sa i-i apludam,sa-i laudam si sa ne facem ca nu vedem ca sunt incompetenti si rau intentionati.S-a discutat nu demult ca nu este lagal ca de acolo de unde sunt 5 masini parcate ilegal,ei sa ridice doar Dacii si daca se poate si conduse de femei,ca sa poata sa se dea si ei mari cu cineva.Era vorba si era foarte bine daca se lua masura sa se blocheze tuturor celor ce au parcat ilegal rotile.Asa pine ce incompetentii ridica o masina si se cearta cu soferita,pina ameninta pe cei ce intervin ca le pun catusele pentru ca si-au permis sa observe ca ei fac abuzuri,celelalte masini pot pleca linistite de acolo.

 • 23 iunie 2010 la 22:29
  Legătură permanentă

  Cunosc martori oculari de la un asemenea ABUZ-similar cu ceea ce scrieti dv, au si poze de la fata locului cu o dacia „blocata” intre doua masini de lux si evident doar la dacie au actionat…la volan culmea era tot o femeie care externa un bolnav grav care a asteptat in masina cca 75 de minute pt completarea a 4 foi (2 de la politie si 2 de la o firma privata care se numeste ceva cu sc fane…)bolnavul a lesinat in masina de emotii si caldura iar politistii comunitari PLATITI DIN BANII NOSTRII se amuzau copios… demostrand cel mai jos grad de educatie. Ce atributii are politia comunitara? Ce rol are? Sa agreseze, intimideze si sa insele cetatenii? Cei 80% de inculti si needucati asa cum se exprima acest domn Cioflica -electrician-inteleg la adresa populatiei orasului resedinta de judet. Ce studii inalte au acesti politisti daca isi permit sa arunce cu mizerii in 80% din oamnenii din oras? Oare ei si familiile lor nu ajung la spital niciodata? La spital fac ei bani de pe bolnavi si familiile lor? Cand duci un bolnav la spital parchezi oriunde de disperare…Atata energie negativa transmisa numai „on line” nu merge spre ei? Dupa fapta si rasplata!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.