ActualitateFlash

„Dacă diriginta ne anunţa, Paul nu murea”

Livia Botici

După ce, timp de mai bine de o lună, a fost sfătuită să nu vorbească cu presa despre nefericitul incident în urma căruia băiatul ei şi-a pierdut viaţa, Angela Heiuş rupe tăcerea şi spune că fiul ei, de numai 12 ani (foto), putea fi lângă ea şi acum, dacă diriginta lui ar fi anunţat familia despre un incident desfăşurat la Şcoala „Aurel Vlad”, din Orăştie, în timpul unei pauze.

S-a lovit la cap

Tragedia familiei Heiuş a început în data de 9 februarie, atunci când fiul acesteia, în pauza de la ora 12, în timpul unui joc de copii, a căzut şi s-a lovit la cap. „Se jucau, aşa cum fac toţi copiii, şi Paul a picat în cap. De pe caldarâm l-au ridicat colegii de clasă”, spune mama băiatului. Incidentul, care poate părea minor la prima vedere, a cauzat într-un final moartea elevului de 12 ani. Nici unul dintre părinţii băiatului nu a fost anunţat despre ceea ce s-a întâmplat în timpul pauzei, lucru care, conform deontologiei profesionale, ar fi trebuit făcut în primul rând de către diriginta clasei în care elevul învăţa. „Seara, băiatul meu s-a simţit foarte rău şi am fost trimişi la Spitalul Judeţean de la Timişoara. Acolo, după nişte investigaţii, medicii au decis că trebuie să fie operat de apendicită. A doua zi, a fost operat, dar a intrat în comă. Atunci, soacra mea a încercat să dea de Ramona Crăciun, diriginta băiatului, pentru a o întreba dacă se întâmplase ceva la şcoală care să-i provoace acele dureri. Abia atunci ne-a spus că se lovise în timpul pauzei. Din păcate, era prea târziu pentru Paul. Medicii au încercat să îl opereze la cap, dar nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. După şapte zile, Paul, îngeraşul meu, a murit. Diriginta este singura vinovată pentru că micuţul meu nu mai e lângă noi acum”, spune printre lacrimi mama copilului.

Rezultatele confirmă cauza decesului

În urma imensei pierderi pe care au suferit-o, părinţii băiatului au sesizat poliţia, acuzând-o pe profesoara Ramona Crăciun de faptul că tăcerea ei, în raport cu accidentul din şcoală, a dus la moartea copilului lor. „Există un dosar în lucru, înregistrat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara”, declară Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit surselor din Institutul de Medicină Legală Timişoara, raportul detaliat al rezultatului expertizei medico-legale indică faptul că Paul a murit din cauza unor leziuni cranio-cerebrale, care nu ar fi dus la deces, dacă s-ar fi ştiut despre ele în timp util şi ar fi fost operate. Raportul urmează a fi trimis autorităţilor hunedorene în cel mai scurt timp.

Diriginta nu plăteşte

„Din ceea ce ştim noi, în raportul de activitate al şcolii, care se completează în fiecare zi, era consemnat evenimentul petrecut în timpul pauzei. Începând de astăzi, la nivelul unităţii de învăţământ se va constitui o comisie, care va hotărî ce măsuri vor fi luate pentru sancţionarea celor vinovaţi”, ne-a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general. Potrivit familiei băiatului, profesoara de limba română Ramona Crăciun, diriginta lui Paul, nu le-a transmis nici măcar condoleanţe. „Vrem ca această femeie să plătească, pentru că noi nu îl mai avem pe Paul lângă noi, şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a reuşi asta. Era în grija ei la şcoală! Dacă totul s-ar fi întâmplat acasă, oare nu eram acum cercetată pentru neglijenţă? Ea de ce nu e?”, se întreabă amar Angela Heiuş.

2 comentarii la „„Dacă diriginta ne anunţa, Paul nu murea”

  • O eroare medicala simptomele HIC si apendicit sint asemanatoare.Diriginta-i nevinovata,parerea mea.

  • Cate minciuni scrise. „Potrivit familiei băiatului,diriginta lui Paul, nu le-a transmis nici măcar condoleanţe.” ADEVARUL: Dirigintei i-a fost interzisa de familie, participarea la inmormantare. ” Dacă totul s-ar fi întâmplat acasă, oare nu eram acum cercetată pentru neglijenţă?” ADEVARUL:Unde erau parintii?RASPUNS:ANGELA HEIUS in ITALIA,iar COSMIN HEIUS ca in fiecare zi alaturi de prietenul sau, zeul BACHUS! (D-na Livia Botici verificati aceste afirmatii daca sunt adevarate). NEPASARE, DA din partea parintilor !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura