Sport

„Clone“ ale Patriciei Vizitiu

Ciprian Marinuţ

Edith Mileti, antrenoarea care a „inventat-o” la CSS Petroşani pe Patricia Vizitiu, una dintre vedetele finalistei Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea, a creat şi în acest an o echipă din care pot „răsări” viitoare handbaliste de top ale României.

Exemplu demn de urmat

După modelul Nadiei Comăneci, care în anii ’80 a transformat gimnastica într-un vis pentru toate fetiţele din România, ascensiunea fulminantă a Patriciei Vizitiu a fost un catalizator al succeselor pentru secţia de handbal a CSS Petroşani. Performanţa echipei din 2002 în care activa Patricia Vizitiu a demonstrat că totul e posibil, chiar şi cu bani puţini, iar CSS Petroşani a făcut o tradiţie din calificarea formaţiei de junioare III la turneul final al Campionatului Naţional. Echipa antrenată de Edith Mileti a ajuns între cele mai bune opt formaţii ale României şi în 2009, şi în acest an, iar componentele celor două generaţii visează să joace handbal la marile echipe ale României.

Patru victorii din cinci meciuri

CSS Petroşani s-a calificat la finala ediţiei 2010 a Campionatului Naţional, după ce a ocupat locul secund la turneul semifinal, desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Petroşani. Echipa din Valea Jiului a câştigat meciurile cu Marta Baia Mare (26-19), LPS Banatul Timişoara (23-16), Dinamo Braşov (26-21) şi AS Odorheiu Secuiesc (26-15, fiind învinsă doar de echipa Energetic Râmnicu Vâlcea (19-27). „Secretul reuşitelor noastre e acelaşi ca la orice club: munca, seriozitatea şi ambiţia. Avem în plus o atmosferă bună la echipă şi exemplul Patriciei Vizitiu, pe care toate fetele de aici vor să-l urmeze. Căpitanul echipei noastre este Georgiana Zaharia, iar golgetere sunt Ioana Velciov (28 de goluri), Andrada Radu (27 de goluri) şi Laura Hîrtop (23 de goluri)”, a spus antrenoarea Edith Mileti, atenţionându-ne că una dintre remarcate ar putea ajunge în curând la echipa naţională sau la un club de calibru. Turneul final al Campionatului Naţional de Junioare III se va desfăşura în perioada 9-13 iunie, iar obiectivul echipei din Petroşani e calificarea în semifinale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura