ActualitateFlash

„Cariera e în mâinile tale”

Nicolle Ebner

Uniunea Europeană (UE) a alocat fonduri considerabile, pentru înalta calificare a 180 de şomeri sau angajaţi, în meseriile de bucătar, ospătar şi lucrător în comerţ. Aplicantul principal al proiectului „Cariera e în mâinile tale” este AJOFM Mehedinţi, în parteneriat cu agenţiile din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

UE ne dă bani să creştem calitatea serviciilor
Proiectul are o valoare totală de aproape 1,5 milioane euro, finanţarea nerambursabilă alocată prin Fondul Social European (POS-Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013) fiind de circa 1,4 milioane euro. „Proiectul implementat în cele trei judeţe este o bulă de oxigen în această perioadă de criză. (…) Cele 180 de persoane din cele trei judeţe vor obţine o calificare cu recunoaştere la nivel naţional şi european şi sperăm ca pentru cel puţin 145 dintre cursanţi să avem şi finalitate, în sensul că vor fi încadraţi după absolvirea cursurilor”, spune Cristina Popa, directorul AJOFM Mehedinţi, prezentă ieri, la Deva, cu ocazia lansării proiectului în judeţul Hunedoara. Calificările în meseriile de bucătar, ospătar sau lucrător în comerţ nu sunt o noutate în judeţul nostru, numai că, de data aceasta, suportul de teorie este la nivel european. „Până acum, cursurile se făceau de către lectori, în funcţie de cunoştinţele şi stilul fiecăruia. De data aceasta, este vorba de calificări la nivel superior, pe un suport de teorie unic, la nivel european, angajatorii care-şi califică personalul nu plătesc nimic, iar diploma se obţine în urma unui examen”, a declarat şi Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara.

Interes pentru înalta calificare a angajaţilor
Cursurile vor începe în luna martie şi se vor desfăşura, într-un interval de un an, în unităţi din Deva, Orăştie, Hunedoara şi Petroşani, care s-au arătat interesate să crească nivelul calităţii serviciilor prestate clienţilor şi care pot oferi condiţiile optime pentru orele de practică ale cursanţilor. Din 86 de firme contactate de AJOFM Hunedoara, 32 au confirmat participarea la proiect. Pentru meseria de lucrător în comerţ, programa prevede 360 de ore de pregătire pentru nivelul I de calificare, respectiv 720 de ore pe nivelul II de calificare pentru meseriile de bucătar şi ospătar. Participanţi la lansarea proiectului „Cariera e în mâinile tale”, subprefecţii Dorin Gligor şi Ioan Inişconi, au apreciat importanţa atragerii de surse de finanţare externe, pentru creşterea calităţii serviciilor, cei doi recomandând şi celorlalte instituţii să aplice aceeaşi metodă, dat fiind faptul că încă se mai pot accesa astfel de fonduri şi în următorii trei-patru ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.