„Careul de aşi” defileazã în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Primele patru clasate în Liga a IV-a Hunedoara au obţinut victorii pe linie în etapa de la finalul săptămânii. CS Vulcan şi Jiul II Petroşani, ocupantele primelor două locuri, s-au impus fără emoţii, în vreme ce Aurul Brad şi Minerul Uricani au câştigat după meciuri pe muchie de cuţit.

Perfecţi, timp de opt etape
Lidera Ligii a IV-a, CS Vulcan, a stabilit un nou record de „perfecţiune” la acest nivel. Trupa din Valea Jiului are opt victorii din tot atâtea meciuri, bilanţ mai bun decât aveau primele clasate în sezonul trecut, Jiul Petroşani şi Minerul Uricani. Echipa din Vulcan s-a impus, sâmbătă, în deplasare, cu 2-0 în faţa celor de la CSO Retezatul Haţeg şi a ajuns la 24 de goluri marcate şi doar două goluri primite. „Băieţii sunt de admirat pentru efortul pe care îl depun şi mai ales pentru constanţa lor în joc. Ne dorim să rămânem pe primul loc până la final”, au afirmat oficialii de la CS Vulcan.

Neînvinşi de şase runde
Jiul II Petroşani se află în plasa liderei, CS Vulcan, având o serie de şase victorii consecutive, după startul slab de sezon, în care a suferit două eşecuri. Formidabila revenire a echipei secunde a alb-negrilor s-a produs după reîntoarcerea la echipă a antrenorului Daniel Huza, care în primele runde, activase la prima formaţie în Liga a III-a.
În ultima etapă, jiuliştii au câştigat, pe teren propriu, partida cu Victoria Călan, cu scorul de 6-1, prin golurile semnate de Duma, autor al unei duble, Brezean, Marius Mareş, Dacian Ungur şi Todor. „De şase etape, suntem neînvinşi şi mă bucur mult pentru moralul jucătorilor mei. Majoritatea sunt foarte tineri, însă acumulează experienţă şi sunt mai buni de la meci la meci”, a spus antrenorul Daniel Huza. Cu echipa secundă a Jiului, se antrenează şi cei cinci stranieri, doi brazilieni, doi sârbi şi un turc, veniţi să dea probe de joc la prima echipă a Jiului.

De la 0-2, la 3-2, în prelungiri
Aurul Brad, ocupanta locului trei, care a avut un start excelent cu şapte victorii, urmat de doi paşi greşiţi, a fost la un pas de o nouă înfrângere, sâmbătă, în meciul de acasă cu Dacia Orăştie. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 0-0, Aurul s-a aruncat în atac, în căutarea victoriei. Decizia a avut efect de bumerang, întrucât oaspeţii s-au apărat ermetic şi au speculat spaţiile libere din defensiva brădeană, reuşind să conducă cu 2-0, prin două goluri marcate în minutele 50 şi 70. Trupa brădeană a demonstrat că are psihic de fier şi a reuşit să întoarcă rezultatul pe final. Tonul revenirii a fost dat de Leahu (2-1, min. 75), egalarea a fost semnată de Rotariu (2-2, min. 87), iar victoria a venit în urma unui autogol consemnat în prelungirile partidei.
În fine, ocupanta locului patru, Minerul Uricani, a câştigat derby-ul zonal cu Minerul Aninoasa, scor 2-0, şi se menţine aproape de echipele de pe podium.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.