„Bãsescu una spune, alta face”

 05 rusanu seminar criza financiara (5)

 Nicolle Ebner

Senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu (foto), consideră că prin desemnarea lui  Lucian Croitoru pentru funcţia de premier al României, Traian Băsescu a arătat, încă o dată, că nu este preocupat decât de interesul personal şi că, indiferent pe cine ar fi propus Opoziţia, preşedintele nu ar fi acceptat decât un om de paie, pe care să-l poată manipula.

Croitoru nu va fi votat de parlamentarii PNL şi PSD…
PNL a fost primul care a lăsat la o parte orgoliile politice şi a propus un premier independent şi nu este dispus să îi acorde sprijinul, în Parlament, premierului desemnat de Traian Băsescu, Lucian Croitoru. „Este interesant că acela care vorbea de păpuşari şi de manipularea membrilor Guvernului şi a primului ministru, este tocmai cel care l-a numit şi manipulat pe Emil Boc şi majoritatea miniştrilor din Guvernul condus de acesta. Păpuşarul-şef spune că nu este de acord cu păpuşarii. Respingerea lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier al României, susţinut de o largă majoritate parlamentară, dovedeşte că Traian Băsescu nu respectă Constituţia, majorităţile parlamentare şi cel mai important, nu respectă nici măcar propriile principii şi condiţii, pe care le spusese cu puţin timp în urmă. Preşedintele afirma că doreşte un prim-ministru susţinut de o largă majoritate parlamentară,  neimplicat politic şi a cărui notorietate să fie recunoscută printr-un vot. Johannis întruneşte toate aceste calităţi şi cerinţe ale preşedintelui. Or, Traian Băsescu, ce face? Îl desemnează pe Croitoru, care nu are nici o şansă de a fi votat de vreun parlamentar liberal”, spune Dan Radu Ruşanu. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că partidul său va participa la discuţii cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, menţionând însă, că nu este posibil un sprijin în Parlament pentru acesta.

…UDMR decide mâine, pe cine susţine
Preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, spune la rândul său că, în continuare, UDMR îşi manifestă susţinerea pentru Klaus Johannis, dar se va lua în discuţie şi posibilitatea sprijinirii lui Lucian Croitoru, premierul desemnat de şeful statului. „Mâine, a fost convocat consiliul, care va decide cui va acorda UDMR susţinerea. Vom purta discuţii şi cu premierul desemnat, fără a uita că noi, împreună cu PNL, PSD+PC şi minorităţile i-am oferit o soluţie preşedintelui Băsescu, pentru ieşirea din criza politică. Nu pot anticipa deciziile de mâine, dar observ că prestigiul şi poziţia de negociere a României, în cadrul proceselor foarte importante care au loc în UE, slăbeşte în continuare, deoarece ne aflăm încă într-o criză politică şi într-o situaţie de antagonizare a Parlamentului şi a întregii clase politice”, afirmă Winkler, menţionând că „eu nu văd încă o soluţie imediată a acestei crize politice şi din experienţa personală, nu am nici o reţinere că Johannis este o soluţie bună pentru funcţia de premier al României”.

One thought on “„Bãsescu una spune, alta face”

  • 16 octombrie 2009 la 11:09
    Permalink

    Cine vorbeste. Un imbogatit din banii publici care a lucrat toata viata la stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.