„Aşii” selecţionatei judeţene

Ciprian Marinuţ

Fotbaliştii Marius Mareş, Vlad Tudorache, Andrei Răducu şi Adrian Duma sunt patru dintre titularii selecţionatei Judeţene de Juniori U16, care au strălucit în meciul câştigat cu 3-2 în faţa echipei similare a judeţului Argeş. Toţi patru provin de la Club Jiul Petroşani şi au contracte de jucători profesionişti, deşi au vârste între 14 şi 16 ani.
 

Stele printre stele
Cei patru au fost printre principalii protagonişti ai selecţionatei judeţului Hunedoara, antrenate de Ionuţ Stelescu în cel mai important meci de până acum, cel cu urmaşii lui Dobrin şi Mutu. Vlad Tudorache, fiul antrenorului Marin Tudorache, a reuşit o dublă, Andrei Răducu a fost autorul unui gol antologic de la 50 de metri, iar Marius Mareş a făcut legea la mijlocul terenului. „Eu, ca antrenor, nu am mai văzut un asemenea gol la nivel juvenil. Dacă aceşti copii vor rămâne cu picioarele pe pământ, serioşi şi dispuşi la sacrificii, eu îi văd în scurt timp la echipe precum Steaua, Dinamo sau Rapid. Ei sunt tot ceea ce are mai bun Club Jiul la ora actuală. Aceşti copii fac cantonamente şi antrenamente cu echipa mare. Mareş este titular la seniori la numai 15 ani şi cu siguranţă, vor mai urma să intre în echipa mare şi alţi jucători din generaţia lui”, a  declarat antrenorul echipei Club Jiul, Daniel Huza.

 

Juniori cu contracte de profesionişti
Cei patru sunt singurii jucători juniori din judeţul Hunedoara care la vârsta lor au contracte de profesionişti, câştigând între 50 şi 100 de dolari pe lună. „Sunt foarte bucuros pentru ei şi mă bucur că munca noastră de trei ani de zile a dat în sfârşit roade. Îi felicit pe cei care se ocupă de ei la Selecţionată, Stelian Homan, Ionuţ Stelescu şi Mircea Pătraşcu”, a spus Daniel Huza. 

Şi talentaţi, şi cuminţi
Vlad Tudorache, 16 ani, mijlocaş, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic din Petroşani. Este printre elevii fruntaşi la învăţătură, luând menţiune cu media de 9, 38. Are şase goluri marcate pentru selecţionata Judeţului Hunedoara, iar de două ori a fost selectat la Naţionala Under 16. „De la şase ani fac fotbal, iar faptul că tatăl meu a practicat acest sport mă ambiţionează. Cele două goluri marcate cu selecţionata judeţului împotriva Argeşului sunt cele mai importante din viaţa mea”, a spus Vlad Tudorache. Andrei Răducu, 15 ani, mijlocaş defensiv, este elev în clasa a X-a la Liceul de Informatică din Petroşani. „A fost cel mai important gol pentru mine. Nu am mai marcat niciodată de la centrul terenului. Mă bucur că am reuşit să înscriu într-un meci atât de important”, a spus Răducu.
Marius Mareş, 15 ani, Jiul Petroşani, mijlocaş, este elev în clasa a X-a la Liceul „Constantin Brâncuşi” din Petrila, fiind component de bază la Naţionala Under 16 şi în Selecţionata judeţului Hunedoara. A intrat deja în vizorul echipelor Steaua Bucureşti şi Ajax Amsterdam, iar recent şi FC Vaslui şi-a arătat interesul pentru fotbalist. Adrian Duma, 15 ani, mijlocaş stânga, este  elev în clasa a IX-a la Colegiul „Constantin Brâncuşi” din Petrila şi are două goluri marcate la Selecţionata judeţului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.