Eveniment

„Anchetatorii ne-au stricat afacerea”

Livia Botici

Cei cinci timişeni, învinuiţi că ar fi ţepuit  cu locuri de muncă în străinătate în jur de 450 de hunedoreni, au fost prezentaţi ieri magistraţilor  Judecătoriei Deva. În timpul audierilor, capul afacerii, Cranislav Stamoran (foto), a acuzat-o pe judecătoarea de şedinţă că îl consideră vinovat, fără ca procesul să fie încheiat.

„Noi am lucrat  corect” 
În timpul şedinţei de judecată de ieri, instanţa a decis ca prima persoană audiată să fie Cranislav Stamoran. „Noi nu am făcut nimic ilegal. Pur şi simplu, ofeream consultanţă persoanelor care vroiau să lucreze în Spania şi Germania. Am fost arestaţi în data de 10 martie şi pot să spun că poliţiştii ne-au stricat afacerea. Dacă nu erau ei, să intervină, oamenii care semnaseră contracte cu noi ar fi plecat la muncă în data de 29 martie. Anchetatorii au manipulat opinia publică şi ne-au dat drept infractori, dar noi lucram corect”, şi-a început pledoaria Cranislav Stamoran. Starea de nervi şi agitaţie a creierului reţelei de plasare a forţei de muncă a fost vizibilă pe tot parcursul procesului. La un moment dat, în timp ce un alt inculpat în acest dosar era audiat de judecător, bărbatul a intervenit, cerând să i se dea dreptul de a adresa şi el câteva întrebări. Din cauză că magistratul nu i-a acceptat toate întrebările, bărbatul a acuzat instanţa că are prejudecăţi în privinţa lui. „Onorată instanţă, vă antepronunţaţi în dosarul meu. Mă consideraţi vinovat, înainte de a judeca acest dosar”, a spus nervos, Cranislav Stamoran.

Prejudiciu de 115.000 lei   
Grupul, care a acţionat în luna februarie a.c., în Deva, este format din trei bărbaţi şi două femei. Aceştia au reuşit să ţepuiască 466 de persoane, cărora le promiteau intermedierea unui loc de muncă, în străinătate. Fiecare doritor plătea 275 lei, pentru contractul de consultanţă, dar, niciodată nu ajungeau să plece la muncă. Prejudiciul realizat de inculpaţi este de 115.000 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura