Politica si administratie

“Ridzi va fi sacrificatã. Urmeazã Pogea”

05 Monica Iacob Ritzi4752

Nicolle Ebner

Liderul PNL Mircia Muntean declară că scopul numirii Monicăi Iacob Ridzi în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului nu a fost acela de a coordona ministerul, ci de a o face pe Eba europarlamentar, pe banii contribuabililor.

Carne de tun pentru interesele PDL
Potrivit vicepreşedintelui PNL, Mircia Muntean, el a primul care a semnalat, la un post de televiziune naţional, abuzul de putere al ministrului hunedorean, afirmând atunci că, dacă Monica Iacob Ridzi nu-şi dă demisia, va fi sacrificată de PDL. “Am fost primul care am semnalat abuzul de putere şi încă odată s-a dovedit că am avut dreptate, iar dedesubturile descoperite sunt chiar mult mai grave decât cele semnalate de mine. Ce pot să spun decât că fiecare păsărică pe limba ei piere, iar Monica Iacob Ridzi nu avea ce căuta acolo decât dacă a avut sarcina precisă de a o face pe Eba europarlamentar cu banii ministerului. Cât despre faptul că DNA nu începe cercetarea ministrului, nu comentez decizia politică”, spune Mircia Muntean. Liderul PNL prevede că următorul este ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea, care va fi sacrificat în luna septembrie, când se anunţă mari convulsii sociale. Mircia Muntean susţine că, pentru a menţine liniştea socială înaintea alegerilor prezidenţiale, PDL îl va schimba din funcţie pe Pogea, în cârca lui urmând a fi aruncată toată vina eşecului economic, pentru ca partidul să iasă basma curată.

“S-a remarcat prin scandal, sfidare şi incompetenţă”
Preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu, afirmă la rândul său că: “indiferent dacă îşi dă sau nu demisia, Monica a reuşit să se facă remarcată doar prin scandal, sfidare şi incompetenţă. Cred că ea poate ieşi din această situaţie printr-un gest de onoare, cel al demisiei”. Cazul “ridzipirii” banilor publici a împărţit PDL în două curente de opinie: unii dintre liderii democrat-liberali au sugerat că Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze sau că PDL ar trebui să se desolidarizeze de aceasta, alţii susţin cauza ministrului. Cazul Ridzi a băgat dihonia până şi în sânul alianţei. Membri PSD din comisia parlamentară de anchetă au acuzat-o că nu a făcut nimic “la viaţa ei” şi că a vândut pufuleţi şi eugenii, iar democrat-liberalii i-au luat apărarea şi i-au acuzat pe aliaţi că “au luat-o pe arătură”. Informaţii neoficiale apărute, ieri, în media, indicau că Monica Iacob Ridzi a demisionat de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, dar au fost dezminţite ulterior de către ministru, printr-un comunicat de presă.

One thought on ““Ridzi va fi sacrificatã. Urmeazã Pogea”

  • Imi aduc aminte de suava, inocenta Monica Iacob Ridzi devenita conjunctural deputat. Nici nu indraznea sa ridice privirea la cineva mustind de politete si solicitudine. In 2004 era o cu totul alta Monica decat cea de acum: insolenta, agresiva, dispretuitoare cu cei mici, slugarnica cu cei mari. Cand vroia sa urce in ierarhia partidului il intreba pe Gheorghe Barbu daca este de acord sa candideze la o functie de vice presedinte in partid. In 2008 il caracteriza pe acesta ca fiind cancerul organizatiei judetene a democrat liberalilor hunedoreni. S-a aliat cu mai multi: Cristian Vladu, Veniamin Blaga, Tiberiu Ridzi pentru inlaturarea lui Barbu din functia de presedinte judetean. In alegeri s-a aliat cu Cosmin Nicula (PSD), candidat in acelasi colegiu senatorial ca si Gheorghe Barbu, dandu-i acestuia lovitura de gratie. Ii furniza lui Nicula date din interiorul partidului pentru a-l sabota pe Barbu. Si au reusit. Acum este foarte sigura pe ea mai ales ca sotul ei, Tiberiu Iacob, este primar in municipiul Petrosani. toata aceasta situatie este jenanta pentru PDL. Pacat ca nu intelege acest lucru si nu are onoare sa isi dea demisia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura