Comunitate

Reprezentaţiile lunii la Teatrul de Artă din Deva

PacalaMagdalena Şerban

Teatrul de Artă Deva propune pentru luna mai un program pentru toate gusturile, ce include două mari premiere. „NĂZDRĂVĂNIILE LUI PĂCALĂ” sau „PĂCALĂ SE ÎNTOARCE”, în regia lui Mihai Panaitescu, va fi pusă în scenă în 7 mai, ora 10 şi se adresează exclusiv copiilor. De asemenea, „CAMERA DE HOTEL” în regia lui Zoltan Schapira, va putea fi urmărită în 9 mai, ora 19, spectacolul ilustrând cu mult şarm şi acurateţe,  vechiul regim comunist şi saltul premergător Revoluţiei din 1989. Biletele se găsesc la agenţia teatrală, iar în cazul primei reprezentaţii, costul unui bilet este de 10 lei. Pentru cea de-a doua, preţul unui bilet întreg este de 20 lei şi 10 lei cu reducere.

Un Păcală atemporal
„NĂZDRĂVĂNIILE LUI PĂCALĂ” sau „PĂCALĂ SE ÎNTOARCE” reprezintă o adaptare după Ion Ghelu Destelnica, în regia lui Mihai Panaitescu. Păcală, om umblat, erou popular, iubit de toată lumea, a pus punct vicleniei, minciunii şi ipocriziei, prin umorul şi isteţimea sa ascunse sub o mască de naivitate şi simplitate. Alături de el evoluează personaje pitoreşti, întreaga piesă urmărind să înfăţişeze tipul omului „păţit“ şi „isteţ“, caracteristic lumii satului, care printr-o inteligenţă de excepţie şi o intuiţie psihologică deosebită, se dovedeşte capabil să iasă din orice încurcătură, „să încurce treburile altora“ şi să „râdă de prostia omenească“. Nu lipsesc situaţiile-cheie şi farsele de zile mari. Andreea Gabor, Isabela Haşa, Cristina Lazăr şi Mihai Panaitescu vor fi cei care vor da viaţă firului epic.

Inspirat din fapte reale
„Camera de hotel” de Constantin Cubleşan, în regia lui Zoltan Schapira, se concentrează pe primăvara anului 1990 în România, la câteva luni după căderea comunismului. Începuseră ”durerile naşterii” democraţiei, iar societatea se confrunta cu o avalanşă de informaţii şi schimbări greu de înţeles şi de gestionat.
Valentin, unul dintre românii  plecaţi în Suedia, se întoarce în ţară pentru prima dată după opt ani, în speranţa că îşi va regăsi logodnica părăsită. Dorea să o convingă să-l urmeze în ţara unde se realizase profesional, dar nu reuşise să-şi întemeieze o familie. În tren, întâlneşte însă o tânără cu care dezvoltă o idilă nevinovată. Surpriza cea mai neaşteptată este aflarea veştii că este tatăl unei fetiţe născută după plecarea lui din România. Mihai Panaitescu, Andreea Gabor, Denisa Vlad, Radu Tudor, Roxana Olşanschi şi Alexandra Ess vor aduce în scenă întreaga poveste. Trebuie spus că subiectul este inspirat de fapte reale, iar spectacolul a fost selecţionat şi va reprezenta România în data de 25 iulie la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru Casablanca 2015.

Tudor Gheorghe va încânta publicul hunedorean
Tot din programul lunii curente mai face parte un concert de Ziua Europei,  susţinut de reprezentanţi ai Filarmonicii din Cluj Napoca în 10 mai, de la ora 19. În perioada 11 – 17 mai, cei care vor călca pragul instituţiei teatrale vor putea urmări o expoziţie de fotografie semnată de artistul Alin Bonţa, iar în 17 mai, ora 19, în scenă intră „ARTA ADULTERULUI”, o comedie regizată de Marius Oltean, având o istorioară complicată. Vreme de 10 ani, Jean-Francois Moncey îşi minte soţia că este îndrăgostit de munca lui, care se desfăşoară la o pensiune de pe Riviera Franceză, de fapt, el consumându-şi timpul alături de amanta sa, Magali, care deţine o vilă superbă în sud. Soţia lui Jean-Francois decide la un moment, să-şi petreacă weekend-ul împreună cu soţul ei şi îl anunţă telefonic că ajunge într-o oră la pensiune. Totul se transformă în haos din acel moment, vila de lux ajunge pensiune, iar Magali joacă rolul de recepţioneră. Concertul lui TUDOR GHEORGHE „THE BEST OF TARAF” din 24 mai, ora 19, va încheia suita de reprezentaţii ale lunii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura