Actualitate

Zeci de familii din Aninoasa sunt în pericol

Maximilian Gânju

La începutul săptămânii, la Aninoasa, acoperişul unui bloc de locuinţe s-a prăbuşit pur şi simplu sub greutatea zăpezii. Locatarii imobilului, 12 familii, au rămas sub cerul liber. Imobilul este mai vechi de 100 de ani, la fel ca şi alte 17 blocuri învecinate, iar pericolul pentru locatarii lor este ridicat. Nu este pentru prima dată când acoperişurile unor imobile din Aninoasa se prăbuşesc sub greutatea zăpezii.

Căderile masive de zăpadă au afectat structura de rezistenţă a acoperişurilor de la alte trei blocuri cu un etaj, situate pe Strada Libertăţii din localitate. Oamenii au refuzat evacuarea din imobilele ale căror acoperişuri stau să cadă. Administraţia locală le-a pus la dispoziţie sala de sport a localităţii, însă oamenii nu vor să-şi petreacă sărbătorile în adăpostul autorităţilor. Mai multe familii au plecat la rude şi apropiaţi, dar mai sunt 15 locatari care refuză evacuarea.
Imobilele sunt monitorizate de pompierii Detaşamentului Petroşani, dar este pregătit şi un microbuz pentru evacuarea oamenilor şi a bunurilor, la nevoie.
Ieri, prefectul Fabius Kiszely a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia au fost adoptate unele măsuri vizând gestionarea situaţiei existente la blocurile cu acoperişuri afectate de zăpadă din Aninoasa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

16 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

16 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

16 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

16 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

16 ore ago