Categories: Sport

Zece atleţi hunedoreni în topurile naţionale pe anul 2015

Ciprian Marinuţ

Trei sportivi de la CNS „Cetate” Deva, doi de la SCM Deva şi cinci de la CSS Hunedoara, se află în topurile primilor 10 atleţi pe probe în sezonul competiţional în aer liber din anul 2015, date publicităţii, săptămâna aceasta, de Federaţia Română de Atletism. Cele mai bune rezultate le au Florentina Marincu (foto), Andrei Deliu, Maria Florea şi Bogdan Sitoianu, care sunt între primii chiar şi la seniori, în vreme ce CSS Hunedoara are reprezentanţi doar la juniori III.

Atleta hunedoreană a anului 2015
Florentina Marincu, de la CNS „Cetate” Deva, are nouă prezenţe în topul naţional al anului cu trei performanţe diferite şi este de departe atleta hunedoreană cu cele mai bune rezultate în anul 2015. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe are şase prezenţe în top 10 pentru performanţele din proba de săritura în lungime. „Flori” este pe locul doi la nivel de senioare şi tineret şi prima la junioare I cu o săritură de 6,66 metri reuşită în data de 5 iulie. În plus, atleta din Şoimuş este lideră la toate cele trei nivele de vârstă (senioare, tineret, junioare I) la performanţele la săritura în lungime realizate cu vânt peste 2m/s, ea reuşind un „zbor” de 6,78 metri la Campionatul European din Suedia, unde a cucerit şi titlul continental. Mai mult, Florentina a punctat şi la triplusalt, ea fiind pe locul cinci la senioare, pe locul doi la tineret şi lideră la junioare I cu performanţă de 13,53 metri. Pentru că la aceste performanţe naţionale a adăugat şi succese internaţionale, Florentina Marincu a ocupat locul doi în topul general al primilor 10 atleţi ai anului 2015 din România, anunţat de Consiliul Federaţiei Române de Atletism. Performanţele au adus şi recunoaştere internaţională, atleta de la CNS „Cetate” Deva, triplă medaliată continentală, fiind nominalizată de Asociaţia europeană de atletism (EAA) la categoria „Stele în devenire”, pentru cei mai buni tineri atleţi ai anului 2015 şi primind trofeul „Stele în devenire” ale Balcanilor, în cadrul Galei pe anul 2015 a Asociaţiei Federaţiilor de Atletism din Balcani, desfăşurate la Tbilisi. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe este campioană europeană de junioare şi medaliată cu bronz la triplusalt, dar şi medaliată cu bronz la Campionatele europene indoor ale seniorilor de la Praga, unde a stabilit şi un nou record european de junioare, cu o performanţă de 6,79 metri.

Încă trei performeri de perspectivă
Singurul atlet din judeţ care a reuşit să fie lider pe plan naţional la nivel de seniori este Andrei Deliu, de la SCM Deva. Acesta ocupă locul I în proba de săritura cu prăjina la nivel de seniori, cu o performanţă de 5,20 metri, însă pe plan internaţional a prins podiumul doar la Campionatul Balcanic. În topul performanţelor atletice din judeţ urmează atleta Maria Florea de la CS Ghelari – SCM Deva, antrenată de  Emerson Toma, care are clasări pe locul cinci la nivel de tineret în probele de 800 şi 1.500 de metri şi ocupă locurile nouă şi 10 la senioare în aceleaşi probe. Un an excelent a reuşit şi Bogdan Sitoianu, de la CNS „Cetate” Deva, care a intrat în top la triplusalt fiind al 10-lea la seniori, pe locul şase la tineret, pe cinci la juniori I şi pe doi la juniori II cu un „zbor” de 14,79 metri. Sportivul antrenat de Mihai Luca este între primii 10 din ţară şi în proba de săritura în lungime, fiind pe locul cinci la juniori I şi pe doi la juniori II cu o performanţă de 6,89 metri.

Şi viitorul sună bine
Două dintre cele trei cluburi au reuşit să aibă reprezentanţi şi cu sportivi de la categoriile de vârstă mai mici. Denisa Bota care este junioară III a prins locul 10 în topul probei de 10.000 de metri de la nivel de tineret, cu o performanţă de 18.27.44. Sportiva antrenată de Cornelia Juratoni, mama pugilistului Andrei Juratoni, este singura junioară III prezentă în acest clasament al probei de 10.000 de metri. Ceilalţi juniori III din topurile naţionale ale anului 2015 reprezintă clubul CSS Hunedoara, semn că pe Cerna viitorul poate suna bine.
Mihai Patrick Popa este singurul care are două prezenţe în top la nivel de juniori III, „vitezistul” de la CSS Hunedoara ocupând locul trei naţional în probele de 100 şi 200 de metri. Prezenţe în top 10 naţional la juniori III au mai reuşit: Denis Crâşmărelu (locul 7 la triplusalt, cu 12.17 metri), Alexandru Huţanu (locul 10 la 3.000 de metri), Felicia Andrei (locul 10 la 3.000 de metri marş) şi Claudia Lucaci, locul 10 la 2.000 metri obstacole).

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu are cum să scoată 18.27.44 la 10.000 m ... :)))) ar fi nu a 10-a ci record galactic... 10000 m 31:11.24 Mihaela Botezan 27 august 2004 Jocurile Olimpice Grecia ...10000 m 27:40.06 Ilie Floroiu 29 august 1978 Campionatele europene Cehoslovacia... 18 minute pfff cu 10 minute mai rapidă ca Wang Junxia (CHN) 10000m 29:31.78, 1993-09-08, Beijing, PR China... poate, poate la 5.000m 18.27....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago