Categories: Sport

„Micii studenţi”, campioni la „Cupa Crãciunului”

Ciprian Marinuţ

Fotbaliştii juniori ai grupării Universitatea Petroşani au triumfat la competiţia „Cupa Crăciunului”, rezervată copiilor născuţi în anii 2003-2004, organizată de clubul CFR Simeria. Radu Şchiopu şi Dragoş, de la echipa câştigătoare, au fost desemnaţi cel mai bun jucător, respectiv cel mai bun portar al turneului, la care au participat 10 echipe din judeţele Hunedoara şi Alba.

Au ştiinţa fotbalului
Micii fotbalişti din Petroşani, pregătiţi de Gabriel Niţu, au demonstrat că ştiu fotbal şi au bifat victorii în toate cele cinci partide disputate. În meciurile din Grupa A, Universitatea Petroşani a câştigat categoric partidele cu CFR Simeria Alb, FC Hunedoara II, Victoria Călan şi CS Hanzi Deva, fiind lideră cu punctaj maxim şi un golaveraj de 23-3. În finală, „micii studenţi” au dispus cu scorul de 1-0 de formaţia FC Hunedoara I, care a câştigat Grupa B, la egalitate de puncte, nouă, cu Viitorul Abrud şi CFR Simeria Roşu, dar departajarea s-a făcut la golaveraj. Universitatea Petroşani şi-a trecut în palmares şi două dintre cele mai importante premii individuale, întrucât cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Radu Şchiopu, iar cel mai bun portar a fost Dragoş Teslici.

Bronz decis la penaltiuri
Finala mică  pentru medaliile de bronz, dintre ocupantele locurilor doi din grupe, a revenit echipei Viitorul Abrud, care a trecut la penaltiuri de CFR Simeria Alb, după ce la finalul timpului regulamentar scorul era 3-3. Finala pentru locurile 5-6 a fost adjudecată de CFR Simeria Roşu, care a trecut cu 3-1 de FC Hunedoara II, iar pentru locurile 7-8 s-au întâlnit Victoria Călan şi Dacia Orăştie, primii câştigând cu 6-1. Pentru locurile 9-10 au jucat CS Hanzi Deva şi CFR Simeria Albastru, feroviarii impunându-se la limită, scor 1-0. Golgheterul competiţiei a fost Jeffery Kalen (Viitorul Abrud), cu 12 goluri, Radu Tameş (CFR Simeria Alb) fiind desemnat cel mai bun fundaş, iar Ciprian Bostan (CFR Simeria Roşu) fiind declarat cel mai tehnic jucător.
La competiţia organizată de clubul feroviar, în sala de sport a Colegiului Tehnic T.F. „Anghel Saligny”, au fost prezente 10 echipe, împărţite în două grupe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago