Categories: Sport

Atleta din judeţ, cu trei recorduri ale României

Ciprian Marinuţ

Florentina Marincu (foto dreapta), legitimată la CNS „Cetate” Deva, este unica atletă din judeţul Hunedoara care „străluceşte” pe lista cu recordurile naţionale valabilă la finalul anului 2014, publicată de Federaţia Română de Atletism. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe are în palmares trei recorduri ale României, iar anul viitor are şanse să doboare încă două.

Performanţe la lungime
Campioană mondială în anul 2013, la nivel de junioare II, la săritura în lungime şi triplusalt, Florentina Marincu deţine trei recorduri naţionale la săritura în lungime, probă care este „specialitatea casei”. Atleta din Şoimuş apare pe lista recordurilor naţionale valabile la finalul acestui an, publicată ieri de Federaţia Română de Atletism, cu următoarele trei performanţe: record naţional de junioare II, în sală, la săritura în lungime cu 6,50 metri, stabilit în 10 februarie 2013, la Bucureşti; record naţional de junioare II, aer liber, la săritura în lungime cu 6,54 metri, stabilit în 2 iunie 2013, la Bucureşti; record naţional de junioare I, în sală, la săritura în lungime cu 6,67 metri, stabilit în 16 februarie 2014, la Bucureşti. Din păcate, seria recordurilor şi performanţelor pentru anul 2014 a Florentinei Marincu s-a oprit în luna iunie, din cauza unei accidentări care a împiedicat-o să concureze în a doua jumătate a anului. „Ştiu că Flori deţine aceste recorduri şi ne mândrim cu ele”, a spus profesorul Nicolae Alexe, antrenorul atletei de la CNS „Cetate” Deva.

Speranţe la triplusalt şi viteză
O astfel de carte de vizită şi un talent imens ca al Florentinei obligă la noi performanţe, astfel că sportiva şi antrenorul său îşi propun să revină în topurile naţionale şi internaţionale şi în anul 2015. Din punctul de vedere al recordurilor, cei doi ţintesc noi performanţe la lungime, triplusalt şi viteză, iar ca medalii, obiectivul principal în anul 2015 este clasarea pe podium la Campionatele Europene rezervate juniorilor I. „Cel mai probabil, primul record pe care vom încerca să-l îmbunătăţim este chiar unul al Florentinei, respectiv cel de junioare I, în sală, cu 6,67 metri. Pentru a fi pe podium la competiţiile internaţionale din 2015, Florentina trebuie să sară mai mult, iar eu sper ca ea să treacă de acest prag de 6,67 chiar de la primele competiţii în sală din anul 2015. Un alt record care ne e la îndemână este cel din proba de sprint pe distanţa de 60 de metri. Recordul naţional de junioare I este de 6,3 secunde, iar Florentina a scos anul trecut un timp de 6,4 secunde, astfel că are şanse să egaleze sau chiar să bată acest record. De asemenea, cred că avem şanse să realizăm un record naţional şi în proba de triplusalt, unde Florentina are un personal best (cea mai bună săritură a sa) de 13,81 metri, iar recordul naţional la junioare I, în aer liber, este de 13, 96 metri”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe. Tehnicianul spune că Florentina are potenţial pentru toate aceste performanţe, dar pentru ca ele să devină realitate e esenţial ca sportiva să fie sănătoasă. „Talentul şi munca depusă de sportivă la antrenamente ne îndreptăţesc să sperăm la aceste performanţe. Însă, după necazul cu accidentarea de anul acesta care a ţinut-o în afara competiţiilor jumătate de sezon, cel mai important este ca Florentina să fie sănătoasă. Pe moment, ea este foarte bine, s-a recuperat complet şi ne-am pregătit ca la carte. Aşteptăm cu nerăbdare primele concursuri de sală din 2015 să vedem exact la ce nivel se află”, a afirmat Nicolae Alexe.
Florentina Marincu (CNS Cetate Deva) este cotată ca o atletă de viitor de forul de specialitate de la Bucureşti, astfel că ea a fost inclusă în două loturi naţionale pentru anul 2015, atât la nivel de seniori, cât şi de juniori I. La ambele categorii, Florentina va concura la trei probe, respectiv 100 de metri, săritura în lungime şi triplusalt.

Alţi cinci hunedoreni în loturile naţionale
Alături de Florentina Marincu, alţi cinci atleţi legitimaţi la cluburi din judeţul Hunedoara s-au remarcat prin performanţele obţinute în anul 2014 şi au fost nominalizaţi în loturile naţionale pentru anul 2015 propuse de Federaţia Română de Atletism. Săritorul cu prăjina Andrei Deliu (SCM Deva) face parte din loturile naţionale de tineret şi seniori. Semifondista Claudia Florea (CS Ghelari – SCM Deva) este inclusă în lotul naţional de tineret în probele de 800 şi 15.00 de metri, iar Mariana Dobre (CNS Cetate Deva) face parte din lotul naţional de juniori I, la triplusalt. Alexandra Maier (CSŞ Hunedoara), la 5.000 de metri, şi Bogdan Sitoianu (CNS Cetate Deva), la săritura în lungime, vor face parte din lotul naţional de juniori II.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

5 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

5 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

5 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

5 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

5 ore ago