Categories: Sport

Speranţe olimpice

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), care a fost desemnată sportiva anului 2015 în judeţul Hunedoara, şi-a propus pentru acest sezon obţinerea unei calificări la Jocurile Olimpice Rio 2016 şi stabilirea unui nou record personal.

Muncă multă pentru noi performanţe
După un an 2015 care i-a adus multe performanţe şi satisfacţii, atleta Florentina Marincu, de la CNS „Cetate” Deva, începe sezonul competiţional 2016 cu gândul la obiective foarte îndrăzneţe. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe şi-a propus obţinerea biletelor pentru Jocurile Olimpice şi obţinerea unor medalii şi recorduri cât mai valoroase pe plan naţional şi internaţional.
„Mă antrenez câte patru ore pe zi şi este foarte bine. Jocurile Olimpice sunt unul dintre obiectivele noastre şi ne dorim să obţinem rezultate foarte bune acolo. Ne dorim o medalie sau măcar un record personal”, a afirmat atleta cu ocazia Galei Sportului Hunedorean, desfăşurată miercuri la Deva. Şi antrenorul Nicolae Alexe a precizat că el şi eleva sa au planuri mari pentru anul 2016 şi că obiectivul cel mai îndrăzneţ este participarea la Olimpiadă.
„Florentina a obţinut în 2015 trei medalii europene, patru titluri balcanice şi este deţinătoarea recordului european de sală, de juniori, rezultat obţinut la Praga, cu 6,79 m. Consider că performanţele ei sunt deosebite şi sper să-şi confirme valoarea şi în 2016 printr-un rezultat de peste 6,70 metri, pentru a obţine biletul pentru Olimpiadă şi printr-o săritură peste 6,80 metri cu care să-şi depăşească recordul personal. De altfel, noi ne dorim rezultate bune şi medalii la toate competiţiile la care vom participa, de la cele naţionale până la cele europene, mondiale şi Jocurile Olimpice”, a spus tehnicianul.
Atleta Florentina Marincu, legitimată la CNS Cetate Deva, a fost desemnată sportiva anului 2015 în judeţul Hunedoara, în palmaresul sportivei fiind înscrise mai multe performanţe, printre care câştigarea medaliei de bronz la săritura în lungime la Campionatele Europene de atletism pentru seniori de la Praga (Cehia, 6-8 martie), titlul de campioană europeană la lungime şi medalia de bronz la triplusalt la Campionatele Europene de atletism pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia, 16-19 iulie), şi o medalie de aur la Jocurile Balcanice indoor pentru seniori, de la Istanbul (Turcia, 21 februarie). Prima competiţie din acest an a sportivei de la CNS „Cetate” Deva va avea loc la finalul acestei săptămâni la Bucureşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

11 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

11 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

11 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

11 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

11 ore ago