Categories: Sport

Planuri de mare performanţă

Ciprian Marinuţ

Florentina Marincu (foto), una dintre cele mai de succes atlete din România în anul 2015, are obiective îndrăzneţe şi în 2016, deşi este cea mai tânără componentă a Lotului Olimpic de Atletism. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe are planificat să realizeze o săritură de 6,82 metri şi să participe la competiţii internaţionale de top, mare vis fiind prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pregătire pe plan local
Atleta, care va împlini 20 de ani în luna martie, a rămas fidelă clubului CNS „Cetate”, deşi odată cu trecerea la senioare a avut multe alte oferte. Sportiva din Şoimuş se pregăteşte în aceste zile la Deva, cu toate că în planul de pregătire întocmit de Federaţia Română de Atletism pentru Lotul Olimpic 2016 era prevăzut ca antrenamentele să se desfăşoare la „Bucureşti (sau o sală din Germania) sau într-o ţară caldă (Grecia / Portugalia)”.
„Am rămas la Deva, pentru că Florentina a început pregătirea mai târziu, deoarece în luna noiembrie a urmat un tratament în Germania, din cauza unor dureri la spate. Acum, totul este în grafic. Sportiva a recuperat mult şi punem la punct participarea la prima competiţie care va avea loc în Bucureşti, în zilele de 30-31 ianuarie”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.

Participare la competiţii de top
Tehnicianul a precizat că în planificarea predată Federaţiei, obiectivul Florentinei pentru 2016 este realizarea unei sărituri de 6,82 metri, dar că evident că el şi sportiva îşi doresc mai mult şi cât mai multe medalii. „După primul Grand Prix de la Bucureşti, vom rămâne să ne pregătim în Capitală, deoarece vor urma o serie de competiţii, Flori având concursuri aproape în fiecare săptămână. Florentina a reuşit anul trecut o săritură de 6,66 metri în aer liber şi una de 6,79 metri în sală, iar anul acesta are planificată o performanţă de 6,82 de metri. Obiectivul este perfect realizabil, dacă Florentina va fi ferită de accidentări. Din punct de vedere competiţional, ne dorim performanţe cât mai bune la Campionatul Mondial de sală, programat în luna martie în SUA, la Campionatul European în aer liber din luna iunie, ce se va desfăşura în Olanda, şi evident o participare la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru calificarea la această competiţie baremul este de 6,70 metri, o astfel de performanţă fiind accesibilă pentru Florentina”, a spus Nicolae Alexe.
Obiectivele majore de performanţă pentru anul 2016 anunţate de Federaţia Română de Atletism pentru toţi atleţii tricolori sunt: 3-4 locuri IV-VIII la Campionatul Mondial seniori (indoor); o medalie şi 4-5 locuri IV-VIII la Campionatul European seniori (aer liber); o medalie şi 3-4 locuri IV-VIII la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago