Categories: Sport

Recordurile Florentinei au fost omologate

Ciprian Marinuţ

Cele două recorduri europene de sală, la nivel de juniori, stabilite de atleta Florentina Marincu, de la CNS „Cetate” Deva, la Campionatul European de Sală, Praga 2015, au fost ratificate şi omologate ca „Recorduri Europene de sală juniori în proba de lungime”, a anunţat, ieri, într-un comunicat oficial, Federaţia Română de Atletism. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a fost cea mai tânără participantă la Campionatele Europene indoor de la Praga şi a doborât de două ori recordul european de junioare, câştigând medalia de bronz în proba de săritura în lungime cu un salt de 6,79 metri, după ce anterior, sărise 6,73 metri.

Felicitaţi de Federaţie
Talentata atletă, antrenorul său şi clubul CNS „Cetate” Deva au fost felicitaţi de oficialii Federaţiei Române de Atletism. „Avem deosebita plăcere de a vă aduce la cunoştinţă că ambele recorduri europene de sală, rezervate juniorilor, stabilite de sportiva Florentina Marincu cu ocazia participării la Campionatul European de Sală, Praga 2015, au fost ratificate şi omologate ca Recorduri Europene de Sală Juniori în proba de lungime. Federaţia Română de Atletism transmite felicitări sportivei, antrenorului şi clubului”, se arată pe site-ul oficial al FRA.

Două recorduri într-un concurs
Atleta Florentina Marincu (18 ani), cea mai tânără participantă la Campionatele Europene indoor de la Praga, a doborât de două ori recordul european de junioare şi a câştigat medalia de bronz în proba de săritura în lungime cu un nou record personal, de 6,79 metri. Proba de săritura în lungime a fost câştigată de Ivana Spanovici (cu 6,98 metri, nou record naţional al Serbiei, cea mai bună performanţă europeană a anului şi a doua pe plan mondial), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, cu 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului). Pentru performanţele din Cehia, sportiva din Şoimuş a fost recompensată cu un premiu de  5.000 de euro.

Are barem de Mondiale
Antrenorul Nicolae Alexe a precizat că prin cel de al doilea record european de junioare stabilit de Florentina la 6,79 de metri, sportiva de la CNS „Cetate” a îndeplinit şi baremul de calificare la Campionatul Mondial al seniorilor, care va avea loc în China între 22 şi 30 august. „Cele două noi recorduri ale Florentinei i-au dat mare încredere în forţele proprii. În plus, săritura de 6,79 de metri îi asigură şi îndeplinirea baremului de calificare la Campionatul Mondial al seniorilor, care e de 6,75 metri. Fiind realizat într-o competiţie oficială a anului 2015, acest rezultat îi conferă dreptul de participare la concursul din China. Până atunci, vor fi multe competiţii naţionale şi internaţionale şi concursul de obiectiv al acestui an, care este Campionatul European al juniorilor I, ce va avea loc în Suedia, între 16 şi 19 iulie. În plus, tot la vară, Florentina are de susţinut şi examenul de bacalaureat, astfel că sezonul în aer liber va fi unul dificil”, a spus Nicolae Alexe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago